Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarının ilanı amacıyla Altındağ Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda, 46 ilden 18'inin değerlendirmesinin tamamlandığını belirterek, 15 Ocak itibariyle tüm adaylarını açıklamış olacaklarını söyledi.

18 ilin başkan adayını açıklayan Erdoğan, Ankara için birşey söylemedi. Erdoğan, “Bu seçim için barış içinde yarış diyoruz. Demokrasi, hizmet, emek kazansın istiyoruz. Milletimiz kazansın istiyoruz. Bugüne kadar 5 büyük şehirimizde adaylarımızı açıkladık. 15 Ocak itibariyle tüm adaylarımızı açıklamış olacağız. Milletimizin nabzını tutuyoruz. Yüzde yüz isabet kaydedebilir misiniz? Ama en azamisini yapmanın gayretindeyiz. Belediyecilik bizim işimiz. Her birinde yıllardır ürettiğimiz hizmetler ortada. AK belediyelerin diğer belediyelerden farkı ortada. Ülkemin her bir iline gittim. Biz Hükümet olarak illerimiz arasında ayrım yapmıyoruz. Her partinin adeta temsilcisi durumundaki belediyeler payları neyse bizim dönemimizde aynen aldı. Kesintiler noktasında aynı oranda kesinti yapıldı." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman,Aksaray, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Denizli, Elazığ, Karabük, Kilis, Muş, Nevşehir, Rize, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Van, Yozgat ve Bolu'nun belediye başkan adaylarını Ankara'da düzenlenen toplantıda açıkladı. Düzce'nin adayı açıklanan iller arasında bulunmaması aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü ortaya koydu. Erdoğan'ın bir sonraki aday açıklamasında Düzce'yi de açıklaması bekleniyor.

Öte yandan Ak Parti Bolu'da Alaattin Yılmaz ile yola devam kararı alırken Kıbrıscık'ta Kemal Aktaş, Mudurnu'da Metin Soygır ve Seben'de Süleyman Özbağ aday olarak açıklandı.

Erdoğan, Türkiye genelinde her bir aday adayından bir ricası olduğunu vurgularken, “ Aday adayım çok ama hepsi aday olamayacak. Aday olamayanlar 'Ben aday olamadım. Allahaısmarladık' dememeli. 'Şimdi bundan sonra bana ne düşüyor' demeli. Her bir aday kardeşimin topluma anlatacağı budur. Millete hizmet etmek gayesi dışında bir emeli olan varsa bu camiada kendisine yer bulamaz. Kimse bizden başkalarıyla popülizm yarışına girmemizi beklemesin.” ifadelerini kullandı.