Düzce CHP Sorumlu Milletvekili olarak atanan Tanju Özcan İl ve İlçe teşkilatlarının sorunlarını dinledi. Düzcelilerin iktidar partisinden memnun olmadığını söyleyen Özcan, Düzceliler’e iktidarla ilgili soru sorduğunda kimsenin memnuniyetini dile getirmediğini vurguladı. Özcan terör sorununun çözülmesi için her şeyi yapabileceklerini, ancak İmralı’da ki görüşmeleri tasvip etmediğini söyledi.
Özcan, “ Düzcelilerin bir kısmı beni tanıyorlar. Kısa bir süre Düzce İl sorumluluğunu üstlenmiştim sonra görev değişikliği olmuştu ama nihayetinde genel merkezimiz beni yeniden Düzce İl Sorumlusu Milletvekili olarak atadı. Biz burayı denetleme amacıyla gelmiyoruz, ben buraya gelip buranın hesabına kitabına bakmıyorum. Benim burada ki misyonum Düzce İl Örgütünün sorunlarının çözülmesi noktasında objektif değerlendirmelerde bulunmak, burada ki yerel siyasi çalışmaların hızlanmasını sağlamak.” Dedi.
Sıra geldi Düzce’ye
Bolu ve Sakarya’dan sonra sıranın Düzce’ye geldiğini söyleyen Özcan, önümüzdeki genel seçimlerde Düzce’den de en az bir CHP’li milletvekilinin parlamentoya gönderileceğini iddia etti.
Özcan, “Bolu ve Düzce bir elmanın iki yarısı gibidir, tek ildi ayrıldıkları zaman aşağı yukarı nüfusları aynıydı ve siyasal yapıları tercihleri birbirine çok benziyor. 1977’den bu yana da Bolu’dan Düzce’den ve Sakarya’dan CHP Milletvekili gönderememiştik. Biz Sakarya ve Bolu’da 34 yıl sonra partimizin milletvekilleri olarak halkımıza bizden yana teveccüh göstermeleri konusunda halkımızı ikna etmeyi başardık. Sıra geldi Düzce’ye, önümüzde ki genel seçimlerde Düzce’den de en az bir CHP’li milletvekilini artık parlamentoya gönderme zamanının geldiğine inanıyoruz. Genel seçimlerden önce Ülkemizde 2014’ün martında bir yerel seçim yaşanacak, yerelde de iktidar olmadığımız şehirlerden bir tanesi Düzce. Yerel anlamda zayıf olduğumuz illerden biri, çok önemli iki ilçemizin belediyesi bizde ancak bu bize göre yeterli değil. Önümüzde ki süreçte hem Akçakoca’yı hem Yığılca’yı koruyacağız. Bu ilçelerimize yeni ilçeler katacağız, bunun için çalışıyoruz. Şuanda 1 olan İl Genel Meclisi üye sayımızı da önümüzde ki süreçte arttırmayı hedefliyoruz. Bunu başaracak arkadaşlarımız var, gayretli örgütümüz var” dedi.
Düzce verdiği oyun karşılığını alamıyor
Özcan, Düzcelinin iktidar partisinden memnun olmadığını savunurken, iktidar partisinden uzaklaşmış kendi taraflarına çekebileceklerini savundu.
“ Düzce önümüzde ki seçimlerden sonra bakın çalıştık, şunları gerçekleştirdik diyeceğimiz illerimizden bir tanesi olacak. Düzce’de insanlar artık iktidar partisinden de bıktılar bunu da görüyoruz. 3 genel seçim, 2 yerel seçim, 1 referandum sürekli olarak Düzceliler aynı iktidar partisine oy veriyorlar. Verdikleri oyun karşılığını alabiliyorlar mı, ben sokakta ki Düzceliye, esnafa, Düzceli avukatlara, Düzceli mühendislere, Düzceli Meslek Odası Başkanlarına, Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerine sorduğumda hiçbirinin cevabı evet biz AKP’ye sürekli oy veriyoruz ama bunun karşılığında Düzce olarak fazlasıyla alıyoruz, Allah bu iktidardan razı olsun diyen kimseyi duymadım. Demek ki Düzceliler verdiklerinin karşılığını alamadıklarını düşünüyorlar. Bizde farklı bir alternatifiz diyerek, iktidar partisine küskün olan insanları fikren uzaklaşmış olan insanları bize oy vermeye ikna edebiliriz” diyen Özcan Düzce de birçok şey değişeceğini belirtti.
Terör, örgüt lideri ile çözülemez
Özcan, İmralı görüşmeleri ile ilgili olarak ise, “ Genel başkan İmralı ile hükümetin görüşmesine destek veriyorum demedi. Terörün çözümü noktasında size kredi açıyorum dedi. Hiçbir noktada terörün veya Kürt Sorunun terör örgütü lideri ile müzakere edilerek çözüleceğine inananlardan değiliz. CHP 2008’de nerde duruyorsa terörün çözümü ile ilgili bugünde aynı noktada duruyor. Bu noktada benimde adım geçmiş bazı milletvekillerinin genel merkezle görüş ayrılığına düştüğü ifade edilmiş böyle bir görüş ayrılığı yok. Biz terör sorununun çözülmesi için CHP olarak insiyatif alalım diyenlerdeniz.” Şeklinde konuştu.

Haber: S. YANAR