Son zamanlarda Türkiye’ye karşı tavırları ve açıklamalarıyla hem Türkiye’den hem de bazı ülkelerden tepki alan Amerika’ya karşı tepkiler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siyasetten ciddi tepki mesajları gelirken en son AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ortak basın açıklaması yaparak Amerika’ya tepkilerini dile getirmişlerdi.

“ABD yetkililerini şiddetle Düzce Barosu adına kınıyorum”
Düzce’den de ABD’nin uyguladığı Türkiye karşıtı politikaya tepki geldi. Düzce Baro Başkanı Avukat Azade Ay, baro adına yaptığı yazılı basın açıklamasında ABD’yi kınadı. Ay, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“4 bin yıllık Kadim bir milletin son bağımsız devleti olan Türkiye Cumhuriyetimize, ABD yetkililerince adeta hizaya getirme, Türk Yargısına Ayar vermeye yönelik olarak yapılmış olan açıklama ve uluslararası hukuk kuralları dışındaki işlemleri kabul etmiyor, dün olduğu gibi bu günde emperyalist güçlerin karşısında, her türlü dayatmaya ilk günkü inancımızla karşı duracağımızı bildiririm. Bu açıklamaları ve hukuk dışı işlemleri yapan ABD yetkililerini şiddetle Düzce Barosu adına kınıyorum.”

Haber: M. AYDIN