31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda halkın çoğunluğunun takdiriyle Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmaya hak kazanan 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Dursun Ay'dan devraldı. Düzce Belediyesi Başkanlığı makamında yapılan devir teslim törenine kalabalık bir partili grubunun yanı sıra belediye personeli de katıldı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'ye belediyenin mührünü teslim eden Ay, kendisine görevinde başarılar diledi.

Özlü ise yaptığı konuşmada, 31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda Düzceliler'in iradesi ve büyük desteğiyle belediye başkanı seçilmiş olmanın büyük mutluluğunu ve onurunu yaşadığını belirterek, başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Oy veren veya vermeyen tüm Düzceli kardeşlerime teşekkür ediyorum"

"Yaklaşık 4 ay devam eden seçim kampanyam boyunca bana destek olan, benimle birlikte yol yürüyen, çalışan, yorulan tüm teşkilat başkanlarımıza, üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, mahalle temsilcilerimize ve gönüllü kardeşlerime teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu yoğun süreçte benimle birlikte yorulan ve varlıklarından güç aldığım sevgili eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bana Düzce’ye hizmet etme yolunda büyük destek olan, Düzce’ye gelerek bizleri onurlandıran, ilham veren Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti Genel Merkez yöneticilerimize, Düzce’ye gelerek kampanyamıza destek olan bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkürlerimi ve şükranlarımı arz ediyorum. Partimize oy veren veya vermeyen tüm Düzceli kardeşlerime teşekkür ediyorum."



"Düzce Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek gösterilen hizmetlere imza atacak"

Devir teslim töreni öncesi İlçe Seçim Kurulu'ndan teslim aldığı mazbata için "Düzceli hemşehrilerimin bana ve partime duyduğu güvenin en somut belgesidir." değerlendirmesinde bulunan Başkan Özlü, "Ben ve arkadaşlarım, bu büyük güvene ve desteğe layık olmak için bütün gücümüzle çalışacağız. Kampanyam boyunca da belirttiğim gibi; Düzce Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek gösterilen hizmetlere imza atacak. Kampanyamda ortaya koyduğum projelerimizi, birer birer hayata geçireceğiz. Benim yöneticilik ve belediyecilik anlayışımın temelinde; vatandaş memnuniyeti vardır. Yani insan odaklı, memnuniyet odaklı bir yönetim felsefesiyle hareket edeceğiz. Bütün kardeşlerim şundan emin olsunlar: Belediyenin tüm faaliyetleri, tüm icraatları; açık ve şeffaf olacak. Gri alan olmayacak. Her şey şeffaf olacak."



"Kafamıza göre değil, ortak akılla hareket edeceğiz"

Özlü sözlerine şöyle devam etti: "Düzce hepimizindir. Bu nedenle; bütün kararlarımızı vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize sorarak alacağız. Kafamıza göre değil, ortak akılla hareket edeceğiz. Düzceli'nin istediği, uygun gördüğü, onayladığı her proje için gece gündüz çalışacağız. Günü kurtarmak için değil, geleceğin Düzce’sini inşa etmek için çalışacağız. Belediyemizi mali disiplin ilkelerinden taviz vermeden yöneteceğiz. Gelir artırıcı projelerin yanı sıra, sosyal belediyeciliğin de en güzel örneklerini vereceğiz. “Biz yaptık oldu” mantığı, belediyeden içeri giremeyecek. Hiçbir işi oldu bittiye getirmeyeceğiz. Sabah evinden çıkan her Düzceli, belediye hizmetlerimizin kalitesini ve farkını hissedecek. Düzce’yi sadece belediye hizmetleriyle değil, sanayisiyle, üretimiyle, tabiatıyla, eğitimiyle, bilimiyle, teknolojisiyle, sağlığıyla, ulaşımıyla, tarımıyla, sanatıyla, kültürüyle ve turizmiyle göz dolduran, parmakla gösterilen, örnek bir marka şehir haline getirmek için tüm enerjimizi ortaya koyacağız."



"Ya Allah Bismillah deyip görevimize başlayacağız"

31 Mart yerel seçimlerinin geride kaldığını ve artk çalışma, üretme ve Düzce’yi daha ileri taşıma zamanı olduğunu vurgulayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Yaklaşık 18 aydır belediye başkanlığımızı yapan Sayın Dursun Ay kardeşime ve tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizleri bu göreve layık gören Düzceli kardeşlerime tekrar şükranlarımı sunuyorum. Bana verilen emaneti en doğru biçimde koruyacağıma söz veriyorum. Düzce Belediyesi’nin herkesin belediyesi, Faruk Özlü’nün herkesin belediye başkanı olacağına söz veriyorum. Ya Allah Bismillah deyip görevimize başlayacağız. Allah hepinizden razı olsun. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."