Geçtiğimiz günlerde PTT şubesi kapatılan Konuralp'te belediye fatura ödeme birimlerinin de faaliyetinin durdurulduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, "Konuralp'te vatandaşların mağduriyeti bitmek bilmiyor." ifadesinin kullandı.

"İnsanlarımızın fatura ödeyebilmesi için Düzce merkeze gitmesi gerekiyor"

Onlarca insanın yaşadığı Konuralp'te, ilgililerin bölge insanını mağdur etmesinin anlaşılır olmadığını vurgulayan Er, açıklamasına şöyle devam etti:

"O da yetmiyormuş gibi şimdi de su fatura ödeme birimi, su yükleme birimi vergi ödeme birimlerinin kapatıldığı Konuralp'te bu ve benzeri sıkıntılar bitmek bilmiyor. İnsanlarımızın fatura ödeyebilmesi için Düzce merkeze gitmesi gerekiyor. Önceliklerimiz, özellikle kamusal hizmetlerde kar-zarar ölçeğine bakmaksızın, vatandaşa hizmet olmalı. Onların hayatını kolaylaştırmak için adımlar atmalıyız. Kar etmiyor diye binlerce insanı mağdur etmenin kamu hizmeti açısından akılcı tek bir yanı yoktur."

Görüşmeler sonuçsuz kaldı
Konuyla ilgili Konuralp’te yaşayanlar ile görüştüklerini belirten İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, şunları kaydetti: "Durumu bize bildiren vatandaşlarımızdan sonra ilgililer ile birkaç defa görüşüldü. Farklı tarihler verilerek sorunun kısa zamanda çözüleceğini vatandaşın mağduriyetinin giderileceğini söylediler. Bugün geldiğimiz noktada ise sorunun hala çözülmemiş olması özellikle pandemi döneminde vatandaşımızın sıkıntılarını arttırmıştır."

Düzce Belediyesi yetkililerine seslenen Er, vatandaşların yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi ve bu yanlıştan dönülmesini isterken, "Konuralp başta olmak üzere kent merkezine uzak olup benzer sorunlar yaşayan bölgelerdeki hemşehrilerimizin bu ve benzeri çözümü gayet basit olan sorunlarına daha duyarlı davranılması gerekiyor." çağrısı yaptı.