Düzce Belediye Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra ismi devamlı değişik konularda anılan Düzce Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, dün akşam da Düzce Belediyesi eski meclis üyeleriyle yemekte biraraya geldi. Keleş yemekte yaptığı açıklamalarda ise tepkisini dile getirdi.

“Bakanlıktan gelen para çok düşüktü.”

Eski meclis üyelerine akşam yemeğinde bir araya gelen Düzce Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti Düzce Milletvekili  Metin Kaşıkoğlu'nun Katı Atık Tesisi için kullanılması gereken 1.75 milyon TL'nin kayıp olduğunu söylemesi hatırlatıldığında Öncü TV mikrofonlarına şöyle konuştu," Bizim dönemimizde Düzce Belediyesi'nin katı atıklarla ilgili yaptığı çalışmalar vardı. Düzenli depolama sahalarında Düzce'nin bütün çöpünü rehabilite etmek için tespit edilen alanlarla ilgili Bakanlıktan ilgili raporlar, ÇED raporları alınmıştı. Düzenli depolamayla ilgili bir proje gerçekleştirmiştik. Hatta işin yapımıyla ilgili ihale de yapılmıştı. O günlerde Çevre Bakanlığı'ndan yaklaşık 1 trilyon destek almıştık. Ancak o bölgede yaşayan insanlarımız düzenli depolama yapılmasına müsaade etmedi. Bir şekilde olay mahkemelere intikal etti ve yaklaşık üç yıl bu proje gerçekleştirilemedi. Ben görevden ayrılırken de mahkeme sonuçlanmamıştı. İşin boyutu düşünülünce bakanlıktan gelen 1,5 trilyonluk paranın çok küçük kaldığını görürüz" şeklinde konuştu.

“Kendi Belediye Başkanı'na sorsaydı.”

Metin Kaşıkoğlu'nun kendisine konuyla ilgili bir şey sormadığını, Belediyeye Bakanlıktan gelen paranın bankadan geldiğini, bütün harcamaların dokümanlarının belediyenin kayıtlarında yer aldığını da ifade eden Mehmet Keleş," Sayın Vekilimiz bu konu ile ilgili araştırma yapmadan nereden duyduysa duyduklarına göre bir söylemde bulunmuş. Bunu da maalesef basından öğrendim. Beni arayıp konuyla ilgili bilgi isteseydi, kendisine gerekli bilgiyi verirdim. Bana değil, kendi Belediye Başkanı'na, İsmail Bayram'a sorsa; zannediyorum o da cevap verirdi. Hatta belediyenin Hesap İşleri Müdürü Vahap Bey'e de sorsaydı kendisine gerekli bilgi verilirdi. Aynı siyasi çatı altında görev yapan, aynı gemide olan kişilerin basın yoluyla konuşuyor olması işin boyutlarının nereye geldiğini ortaya koyuyor. Bu da beni üzüyor" ifadelerini kullandı.

“Yıkılmış bir kenti imar etmenin yolu borç bulmaktı.”

Belediyenin borçları için sürekli gündemde isminin olmasını da yorumlayan Keleş, " Göreve geldiğimde yıkılmış bir kenti imar etmenin yolu borç bulmaktı. Bundan başka hangi yol vardı ki? Bunun yolu para bulmaktı, para bulduk biz de. Bulduğumuz paranın büyük kısmı Avrupa Yatırım Bankası'nın hibesidir, İller Bankası ve özel bankadan alınan borçtur. Ama bu borçlar söylenildiği kadar yüksek değildir. Yapılan işe, bitirilen işe, Düzce'deki yeni görüntüye bakmak lazım. İyisiyle- kötüsüyle, yanlışıyla- doğrusuyla Mehmet Keleş dönemi kapanmıştır, İsmail Bayram dönemi başlamıştırb Ama görevdeki arkadaşlar biz daha iyi biliyoruz, biz daha iyi yaparız deyip beni aday yaptırmadılar, genel merkezi de ikna ettiler. Şu anda da kazandılar. İşlerine bakmaları lazım, herkes işine baksın diyorum" şeklinde konuştu.

“Bende kendisiyle Hakim karşısında hesaplama fırsatı bulayım.”

Metin Kaşıkoğlu'nun " Borçlar hakkında yargıya gidilecek." sözlerine de tepki gösteren Keleş, " Düzce Belediyesi görevde olduğumuz 5 yıl içerisinde yüzlerce müfettiş ağırlamıştır. Düzce Belediyesi'nde belki yüzlerce ihale yapılmıştır. Beş yıl süresinde gerek şahsım, gerek meclis içinden herhangi birisi, uygulamalarımızla ilgili hiçbir konu ve hiçbir kimse denetim sonucu soruşturma geçirmemiştir, adli makamlara çıkmamıştır. Bütün hesaplarımız ibraz edilmiştir. Sayın Vekilin bildiği bir şey varsa mahkemeye müracaat etsin. Ben de kendisiyle hakim huzurunda hesaplaşma fırsatı bulayım. Yaptıklarımdan endişe duymuyorum, endişe taşıyan varsa ilgili makamlara başvursun" dedi.

“Türkiye Belediyeler Birliği'nde görev alıyorum.”

Belediyeler Birliği'nde görev aldığını belirterek göreviyle ilgili de bilgi veren Keleş," Sayın Başbakanımız Türkiye Belediyeler Birliği'nde Danışman olarak çalışmamı uygun gördüler. Oradan da bundan sonraki çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Ankara'da gittiğim makamda da aynı şekilde elimizden geldiğince Düzce için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

“Milletvekili olmak istiyorum.”

Mehmet Keleş milletvekilliği için ise, " Düzce için iki dönem Belediyle Başkanı olmak istiyordum, olmadı. Şimdi de olabilirsem milletvekili olmak istiyorum. Belki de milletvekili olmamın tarihi erkene gelmiştir" ifadelerini kullandı.