CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim değerlendirmesinde bulundu. “Düzce beni çok umutlandırmıştı. Oyumuz arttı ama milletvekili çıkaramadık. Diyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin Bolu ve Sakarya'dan da uzun süre sonra milletvekili çıkardığını belirtti. 
 
Seçimde Düzce, Elazığ, Kütahya ve Batman'ın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Beklediğimiz oyu aldık mı? Hayır. Bunu baştan beri söylüyoruz. Bu sonucu hezimet olarak değerlendirmek gerekir mi? Hayır.. İnsaflı bir değerlendirme yapmak gerekiyor.
Ortada bir sonuç var. katkı verecek her partiliye saygımız var. Normal akış içinde kurultay yapacağız. Ben kimseye aman imza atın ya da yapmayın demedim. İl başkanları toplantısı yapacaktım. Genel Başkan baskı yapıyor diye bir düşünce ortaya çıkmasın diye erteledim. Demokrasiyi özümsemiş biriyim. Kurultay istemek de istememek de ayıp bir şey değil. Nasıl daha fazla oy alabiliriz değerlendirmesi yapıyoruz. Raporlar hazırlıyoruz. Önce bunu soracağız.
Sonra öbür cepheye bakacağız. AKP'nin uzun süre iktidarda kalmasından dolayı oy yıpranması gerekiyordu bunu yaşamadı bunu da inceliyoruz.

 

Haber; R. BAL