Yıllardır dile getirilen Düzce sanayisindeki sorunların çözüm bulması adına milat kabul edilen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve bakanlığın ilgili birimlerinden çok sayıda bürokratın da hazır bulunduğu "Düzce Ticaret ve Sanayi Şurası" sonrası Düzce'de 2. bir sanayi zirvesi daha gerçekleştirildi. Bakan Faruk Özlü, Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve beraberindeki heyet Düzce’de bir dizi programlarının ardından Organize Sanayi Bölgelerinin ve sanayi kesiminin sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dinlemek amacı ile Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Düzce Topuk Yaylası Fenerbahçe Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya Gebze OSB Başkanı Vahit Yıldırım, Düzce OSB Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, İstanbul Dudullu OSB Başkanı Bahri Murat Önay, Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler, İzmir Atatürk OSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, İstanbul Birlik OSB Başkanı Şenol Telli ve OSBDER’in misafiri olarak Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından taslağı hazırlanan “Üretim Reform Paketi” hakkında görüş ve öneriler değerlendirildi. Ülke sanayisindeki mevcut sorunlar ve olası problemler hakkında karşılıklı bilgilendirmeler yapılarak ilerki tarihte tekrar biraraya gelme kararı alındı.