İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er CHP İl Başkanı İlhan Duru ile beraber objektiflerin karşısına geçerek bir basın açıklaması yaptı. Yaşanan seçim süreci, ile alınan sonucu İYİ Parti- CHP ittifakı özelinde değerlendiren Er, Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye bazı söylemleri nedeniyle kırgınlıklarının olduğunu ancak Düzce menfaatleri söz konusu olduğunda egolarını bir kenara koyarak iki partinin uzman ekibi tarafından hazırlanan Düzce projelerini başkanla paylaşmaya hazır olduklarını açıkladı. 

‘Bu seçimin kazananı Özlü’dür’

‘Her seçimin bir kazananı olacaktır. Bu seçimin kazananı da Faruk Özlü olmuştur’ diyen İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, yaptığı basın açıklamasında seçim sonuçlarını Düzce özelinde değerlendirdi. CHP ile ittifak yapma süreçleriyle söze başlayan ve CHP İl Başkanı İlhan Duru’ya teşekkürlerini ifade eden Er, ‘Seçim enteresan bir vakadır. Aslında kaybeden yoktur. Bu tamamen nereden baktığınızla alakalıdır’ dedi.

Seçim bitmiş olmasına karşın teşkilat olarak motivasyonlarını kaybetmeyeceklerini ve daha önce söyledikleri gibi Düzce menfaatlerini şahsi egolarından her zaman üstte tutacaklarını dile getiren Er, ‘Bize inananlardan özür diliyorum. Oy veren herkese parti ayrımı yapmaksızın teşekkürlerini sunuyorum. Tek üzüntümüz Sayın Ömer Küçük’ü başkan çıkaramamış olmaktır’ dedi.

‘1,5 yılda bu sonuç başarısızlık değildir’

Düzce’nin menfaatine olan her konuda önerinin kimden geldiğine bakmaksızın Başkan Faruk Özlü’ye istendiği noktada desteğe hazır olduklarını kaydeden Er, ‘Ömer bey Düzce’de 2. olmuştur. Bu noktada görünen bir başarısızlık söz konusu değildir. Gerek aldığımız oy oranı gerek kazanılan meclis üye sayısı bakımından henüz 1,5 yıl önce kurulan bir parti olarak süreç başarısızlık olarak adledilemez. Teşkilatımızın canlılığı ile Düzce siyasetine katkı sağlamaya devam edecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapıcı olmaya devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.  Düzce’nin menfaatleri için gereken her fedakarlığa da hazır olduklarını vurgulayan Er, hazırlanan projeler noktasında kapılarının Başkan Faruk Özlü’ye açık olduğunu, kırgınlıklarına karşın talebi durumunda projelerini verebileceklerini belirterek Başkan Özlü ve ekibine başarılar diledi.   

‘İkinci itirazımıza yanıt bekliyoruz’

Bir 5 sene daha kaybedilmesini doğru bulmadığını ve daha iyi hizmet için beklenti oluştuğunu ifade eden Er, katkıları olursa büyük mutluluk duyacaklarını söyledi. ‘Bize gelen öneriler kimden geldiği bakımından değil ne içerdiğiyle ilgili olarak değerlendirilecektir’ diyen Er, ‘Belediye ve il genel meclisi noktasında gördüğümüz bazı noksanlıklar vardı. İtirazımızı yaptık. Reddedildi. Red açıklaması bizleri ikna etmiştir. İkinci itirazımızı il genel meclisimizle ilgili olarak yaptık ve sandıkların tekrar sayılmasını talep ettik. Seçim Kurulu tarafından itirazımızın objektif kriterler açısından göz önüne alınacağını umuyoruz. En geç Pazartesi günü bu itirazımızın neticeleneceğini düşünüyoruz’ şeklinde konuştu.

Ciddi bir ekip çalışması ile iki partinin ortaklığında ve insan odaklı projeler hazırladıklarına da dikkat çeken Er, bir basın mensubunun ‘Projelerinizi Faruk beye basın önünde verir misiniz?’ sorusu üzerine şu yanıtı verdi;

‘Biz zaten kırgınlığımızı unutmadan ama bir kenara koyarak kendisini tebriğe gideceğiz.  Ne zaman isterse hazırladığımız projeleri kendisine sunabiliriz. Ama lütfen yanlış anlaşılmasın. Bizim gayemiz Düzce menfaatleridir. Düzce2nin menfaatine olacak her şeyin yine yanında olacağız. Dolayısıyla gerçek bir talep gündeme gelirse reklam malzemesi yapmaksızın elbette veririz.’