AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş’in televizyonumuzda yaptığı açıklamada "AKP'den aday adayı olmaya korkuyorum. Çünkü iki kez veto yedim" demesi Ak Parti’den mi MHP’den mi aday olacağı uzun süre Düzce gündemi meşgul etmişti. Bir dönem adı MHP ile anılan Keleş, siyasi arenaya yine Ak Parti’den çıktı. Ak Parti Genel merkezi tarafından da adı onaylanan Keleş’in adaylığını Danışmaz, “olması gereken yere gitti” şeklinde yorumladı.

ŞAİBELİ İNSANLARLA YOLA ÇIKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Danışmaz, “MHP’den adaylığı ile ilgili kendisiyle bir kez görüştük. MHP partisinden şaibeler içinde olan birisinin belediye başkan adayı yapamayacağımızı anladığında kendi partisine yöneldi. Olması gereken yere gitti. Şaibeli insanlarla yola çıkmamız mümkün değil.” dedi.

DÜZCE İÇİN KADERSİZLİK

“Düzce için yine bir kadersizlik, yine bir şansızlık.” Diyen Danışmaz, Düzce’nin bunu hak etmediğini savundu.

Danışmaz, “2004-2009 yılında belediye başkanlığında şaibeler içine bulaşmış bir arkadaşımız. Onun belediye başkanı olarak tekrar gösterilmesi kendi yeni zenginlerini yaratma adına çalışma yapması anlamına gelir. Hala daha mahkemelerde sürüklenen belediye başkanı kapasitesinde olmadığını ve Düzce’nin bunu hak etmediğini düşüyoruz.” dedi.

KAŞIKOĞLU’NDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Danışmaz ayrıca 2009 yılında Keleş’in aday olmasını engellediği söylenen Kaşıkoğlu’nun kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini belirtti.

Danışmaz, “Metin Kaşıkoğlu’nun tavrını da bekliyoruz. 2009 yılında Mehmet Keleş’in yeniden aday olmaması için kendi elinde 33 tane yolsuzluk dosyası olduğunu Belediye Başkanlığı yapamayacağını ve açıklayacağını söyleyen Kaşıkoğlu’dan açıklama bekliyoruz. Metin beyin buna nasıl bir kılıf bulanacağını merak ediyoruz.”dedi.

Tüm kitlelerle barışık tertemiz insanlarla yola çıkmak istediklerini belirten Danışmaz, merkez belediye adayını en geç 8 Aralık’ta açıklanmış olacaklarını da sözlerine ekledi.

Haber: S. KAŞKIR