AK Parti 106. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına Düzce teşkilat başkanları da katıldı. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile yapılan toplantıya AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç, İGM Başkanı Şinasi Akbulut katıldı.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca ile daraltılmış İl Başkanları toplantısında yer aldı. Parti genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti olarak yasaklarla, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele ettiklerini söyledi.

Rehavet gösterirsek bizden hesap sorun

Davutoğlu, “Rehavet gösterirsek bizden hesap sorun. 1 Kasım'dan sonra tatil diye bir kavram tanımadık, tanımayacağız. 1 Kasım seçimleri bizi tevazuya yöneltecek, bizi rehavete değil daha fazla çalışmaya sevk edecek. Ne zaman teşkilatlarımızla bir araya gelsek çalışma azmi görüyorum.”diye konuştu.

Vaatler gerçekleşecek

1 Kasım sonrası seçim vaatlerinin yüzde 66'sını gerçekleştirdiklerini ifade eden Davutoğlu, "Mart ayı sonuna kadar vaatlerin tamamını hayata geçirmiş olacağız" dedi. Davutoğlu toplantıda başkanlık sistemi ve anayasa çalışmaları hakkında da konuştu.

Davutoğlu, “Biz başkanlık sistemini istiyoruz. Niçin karşı çıkıyorlarsa anlatsınlar. En doğru anayasayı yapalım. Siyasi çekişmelerden uzak tutmamız gerekir. Farklı fikirlerin ortaya çıkmasını kazanım olarak görürüz. Ortak geleceğe mührümüzü vuralım. Çarpık ve saptırılmış bir parlamenter sistemi savunmak yerine, hür başkanlık sistemini ya da parlamenter sistemi konuşalım. Ama kimse bu sistemi çok iyi diye bize satmasın. Yeni bir kurucu meclis iradesi ile yol alalım.Bu ülke sistem krizi nedeniyle ne sıkıntılar yaşandı. Bilirsiniz bir anayasa kitapçığı sistemin çökmesine yol açmıştı. 7 Haziran, 1 Kasım sonrasında koalisyona geçilmiş olsaydı bu sıkıntıları görmüş olurduk. Sorunları çözme kabiliyeti olan bir anayasa yazmak zorundayız.”ifadelerini kullandı.

Düzce için söz verdi!

Toplantının sonunda İl Başkanı Hikmet Keskin ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzcelilerin selamını ileterek, Başbakan Prof. Dr.  Ahmet Davutoğlu'nu Düzce'ye davet etti. Davutoğlu da en kısa zamanda Düzce'ye geleceğinin sözünü verdi.

Haber;S.KAŞKIR