Türkiye Büyük Millet Meclisi, 27. Yasama Yılı töreni için milletvekilleri bir araya geldi. Tören için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'e geldiğinde AK Partililer ayağa kalkarken MHP’nin de aralarında bulunduğu muhalefet partisi vekilleri oturmaya devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görevi resmen bugün sona eren eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman karşıladı.

Yeni dönemde vekil seçilmeyen AK Partililerden sadece Bakan Faruk Özlü’nün Meclis’e geldiği, Mehmet Şimşek, Naci Ağbal, Nihat Zeybekçi, Ömer Çelik gibi isimlerin salonda olmadığı gözlendi. İYİ Partili Durmuş Yılmaz’ın yönettiği Meclis’te milletvekilleri yemin etti.

Meclis’in açılış konuşmasını yapan geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz şu ifadelere yer verdi:

“Partilerimizin temsilcileri olduğu illerin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin milletvekilleri olarak sorumluluğumuzu yerine getirerek bu çatı altında olmanın hazzını birlikte yaşayacağız. Anayasaların varlık nedeni devlet iktidarını sınırlandırmak, yurttaşların hak ve hürriyetlerini güvence altına almaktır. 27. yasama dönemi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine geçilmiştir. Türkiye'den rahatsız olan unsurlar var. Sorumluluk duygularımız bize yaşanan problemlerde vebalimizin olduğunu hatırdan uzak tutturmamalıdır. Bir olursak beraber olursak başaramayacağımız şey yoktur.”

Sırası gelen Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir, Fahri Çakır ve Ümit Yılmaz da yeminlerinde şu cümlelere yer verdi:

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

Haber: M.AYDIN