Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre belirlenen nüfuslara dayanarak yapılan değerlendirme sonucunda, Yüksek Seçim Kurulu, illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını yeniden hesapladı. Konu ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Değişiklikten Düzce etkilenmedi.

Buna 11 ilin milletvekili sayıları arttı. Gelecek genel seçimlerde Ankara 31, Bursa 17, Diyarbakır ve Gaziantep 11, İstanbul 85, İzmir 26, Kayseri 9, Kocaeli 11, Sakarya 7, Tekirdağ 6, Şırnak 4 milletvekili çıkaracak. Nüfusu artan iller arasında, yeni sistemden en fazla faydalanan il, 70 milletvekili çıkarırken, yeni hesapla 85 milletvekili çıkaracak olan İstanbul olacak.

Yüksek Seçim kurulu'nun hesabı ile 24 İlin de milletvekili sayısı arttı. Bu hesaba göre Bayburt sadece 1 milletvekili çıkarabilecek. Yeni duruma göre milletvekili sayısı azalan illerden Afyon 6, Aydın 7, Bitlis3, Çankırı 2, Erzincan 2, Erzurum 6, Giresun 4, Isparta 4, Kastamonu 3, Kırşehir 2, Konya 14, Kütahya 5, Malatya 6, Ordu 6, Sinop 2, Sivas 5, Tokat 5, Trabzon 6, Yozgat 4, Aksaray 3, Bayburt 1, Karaman 2, Karabük 2 milletvekili çıkaracak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun hesaplamasına göre, içlerinde Düzce'nin de bulunduğu 46 ilin ise Milletvekili sayıları değişmezken, yeni düzenlemenin önümüzdeki genel seçimlerde partilerin çıkaracağı milletvekili sayılarını etkilemesi de bekleniyor.