Öncü televizyonunda Erol Tayhan'ın hazırlayıp sunduğu 'MANŞET' programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce Milletvekili aday adayları konuşmalarında iktidar partisi ve Düzce Milletvekillerini eleştiri yağmuruna tuttular. Düzce'nin Mecliste iyi temsil edilmediğini vurgulayan adaylar ortak görüş olarak ' Düzce kimliğini yaraladılar, Mecliste Düzce adına hiç söz almadılar, dini değerlerimiz ile dalga geçtiler, kimse Düzcelinin aklını hiçe sayıp tribüne oynamasın' dediler. Aday adayları programda 'Düzce'nin kurtuluşu' olarak adlandırdıkları projelerine de yer verdiler.


ÖNCÜ televizyonundaki programa CHP'nin 7 Haziran seçimleri için aday adaylarının tümü katıldı. Haftalık olarak yayımlanan programa, CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, aday adayları Zafer Teber, Abdullah Şahin, Ömer Taşlı, Elif Kurnaz ve Ali Fuat Şaşoğlu katıldı.

Programda ilk sözü alan CHP İl Başkanı Müjgan Çakman,29 Mart tarihinde adaylık için önseçim yapacaklarını ifade ederek ' Ön seçime doğru adaylarla bütünleşmiş olarak çalışıyoruz' dedi. Çakman Düzcelilerin sıkıntı içinde olduklarını belirtti ve görüşlerini şu şekilde sıraladı ' Vatandaşlar CHP'den umut bekliyorlar. Toplumun tüm katmanlarına dokunan söylemlerle geliyoruz. Biz sosyal demokrat devlet anlayışı ile yönetime gelmek istiyoruz. İnsanların devlet kurumlarına güveni kalmadı. Biz insanların tekrar devletine güvenmesini kazanmak istiyoruz' dedi.



ZAFER TEBER

Programda ikinci sözü alan CHP aday adayı Zafer Teber, öncelikli olarak ekonomik sıkıntıları dile getirdi. Türkiye'nin iyi yönetilmediğini ifade eden Teber, ' Adı konulmamış bir kriz söz konusudur' dedi. Teber programda özetle şu görüşlere yer verdi ' Düzce özellikle 1999 depremlerinden sonra yaralı bir şehir haline gelmiştir. İllerin gelişmişlik düzeyinde Türkiye'de Bolu 26'ın sırada, Zonguldak 30, Sakarya 17, Kocaeli 6'ıncı sırada bulunuyor. Düzce ise 37'inci sırada yer aldı. Düzce bu sıkıntılar içinde Mecliste de iyi temsil edilmiyor. Düzce'deki Milletvekillerin Meclisteki karnesini çıkardım, karneleri koca bir sıfır. Hiç önerge vermemişler, hiç söz almamışlar. Meclis kürsüsünü sataşmalar için kullanmışlar' dedi. Zafer Teber, Düzce'nin yatırıma yönelik projelerine ihtiyaç olduğunu belirterek ' Üretim ve istihdama yönelik projelerimizi hazırladık' dedi.

ABDULLAH ŞAHİN

Düzce'nin karmaşık sorunlar içinde boğulduğunu işaret eden CHP aday adayı Abdullah Şahin de yaptığı konuşmada, Düzce'nin kurtuluş projelerine ihtiyacı olduğunu söyledi. Şahin konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi ' Milletvekillerimiz turizm diye Kardüz yaylasına çıkıyorlar, mangal yapıp iniyorlar. Orada turizm olmaz, olsa olsa kayak eğitim yeri olabilir. Yapılan yatırımlar insana değil, birilerine yapılıyor.  Düzce'nin değerlerini ve potansiyellerini harekete geçirmek gerekiyor. Ekonomiden, spora, kültüre kadar her alanda projeleri hazırladık. Düzce sürekli göç alan bir şehirdir. Düzce'nin yapısı bunu kaldıracak kapasitede midir, bunun hesabı yapılmamış. Teşvik yasası ile istihdamın çözüldüğünü düşündüler ama düşük ücretli politikaya esir oldular. Gençleri sağlıklı gelişimleri için spor projelerini ele almak istiyoruz'

ALİ FUAT ŞAŞOĞLU

CHP Aday adayı Ali Fuat Şaşoğlu konuşmasında partisinin birlik ve bütünlük politikalarını öne çıkardı. Sağlık elemanı olduğu için özellikle sağlık politikalarına değinmek istediğini belirten Şaşoğlu konuşmasında şu görüşlere yer verdi ' Aziziye ve Muncurlu'da iki hastane vardı. Bu hastaneleri branşlar itibarıyla böldüler, dolayısıyla hasta vatandaşları yordular. Bir oraya bir buraya taşıdılar. 3 yıl önce bitirmeyi vaat ettikleri yeni bir hastaneye başladılar, hala bitmedi. O dönemdeki hesaplanan nüfus ile yatak sayısı artık hesapların dışında kaldı, bu hastanede yetersiz kalacak.  5 yılda 200 uzman hekim kadrosu değişti. Hekimler mutlu değil. Tribüne oynama zamanı değil, tribüne oynanıyor' dedi. Şaşoğlu Milletvekillerin dini değerler ile oynadığına da dikkat çekti ve ' Sahte peygamberlik imaları, yakıştırılan sıfatlar Düzce kimliğini yaralıyor. Kendilerini dindar olarak gösterip, dini değerler ile dalga geçiyorlar. Düzce'nin aklıyla kimse oynamasın. Herkes ciddi bir şekilde rahatsız. Bütün bu aksaklıkları gördüğüm için bunları çözümlemek adına aday oldum' dedi.

ELİF KURNAZ

CHP'nin tek kadın Milletvekili aday adayı Elif Kurnaz, programda kadınların ve gençlerin sorunlarına dikkat çekti. Düzce'deki insanların gelecek kaygısı içinde olduklarını işaret eden Elif Kurnaz, konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi " Benim bir kızım var ve onun geleceği için bugünkü şartlarda kaygı duyuyorum. Düzce'deki öğrenci gençliğin ciddi sorunları var. Yurt, ulaşım sorunları var ve bunları kimse ciddiye almıyor, çözümlemiyor. Öğrencilerin bunların dışında sosyal faaliyet sorunu var ve bu nedenlerden ötürü Düzce'de okumak istemediklerini söylüyorlar. Elif Kurnaz, Düzce'nin Türkiye'de tanıtım sorunu içinde olduğunu ileri sürdü ve ' Kimse Düzce'yi tanımıyor, bilmiyor. Ama şimdi Milletvekillerimiz sayesinde, onların söyledikleri nedeniyle Düzce'yi öğrendiler. Ama bu nedenle Düzce adına bildikleri hiç iyi şey değil' dedi.

ÖMER TAŞLI

CHP aday adayı Ömer Taşlı ise konuşmasında Düzce'de politika yapmış eski siyasetçilere sözü getirdi ve bu dönemdeki siyasetin şekline vurgu yaptı. Bu dönem siyasetin husumet içinde yapıldığını ifade eden Ömer Taşlı ' Düzce'deki siyaset husumete dönüştü. Tek partili politik hareket kibire, nefrete dönüştü. Milletvekillerimizin her sözü tepki topluyor. Kimse bizlerin kutsalına dokunamaz, dalga geçemez' dedi. Düzce'nin su, toprak ve hava gibi üç kıymeti bulunduğuna değinen Taşlı ' Bu alanda toplum tabanlı projeler geliştirdik. Düzce suyu, toprağı ve havası ile ortaya çıkaracak ürünleri ve projeleri ile marka olabilir. Projelerin arkasında toplum olacak, Düzceliler olacak. D-100 Düzce'nin en büyük bulvarı oldu. Bu bulvarın çevresinde sunum, tanıtım merkezleri olabilir. Çobandan Akçakoca'ya kadar olan bölümde ise eğlence ve sosyal mekanlar oluşturulabilir. Bunları gerçekleştirmek için vizyon sahibi olunması gerekir' dedi.   

Haber:A.GÖSTERİŞLİ