“DÜZCE SAHİPSİZ KALDI”

CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu eğitimde yaşanan sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karslıoğlu, Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okulu'nda yaşanan skandal ile ilgili olarak, “AK Partili arkadaşlarımız kahve dağıtacakarına, önlük dağıtacaklarına okulları takip etselerdi bu duruma düşmezlerdi.” ifadelerini kullandı. Düzce'de bulununan yurtların çağ dışı olduğunu söyleyen Karslıoğlu sorumlunun iktidar olduğunu söyledi.

Karslıoğlu, “Ülkemizi 11 yıldır tek başına AK Parti iktidarı yönetmekte. Düzce bu 11 yılda eğitimde hak ettiği yatırımları aldı mı? Eğitim kalitesini arttırdır mı? Maalesef hala çocuklarımız prefabrikte okularda, kışın soğuk bir ortamda fiziki şartlar iyi olmayan bir ortamda eğitime başladı. Prefabrik okullarda, belediye binalarında eğitim görecekler. İmkanların bu kadar bol olduğu bir ortamda; Düzce'de hala prefabrik okullar çağ dışı yurtlar varsa 3 dönemdir Düzce'de 3 milletvekili alan AK Parti Düzce'ye bu konuda bir şey yapmamıştır. Düzce'deki eğitim kalitesi son derece düşük. Üniversite sınavlarında 70. sıralardayız. Düzce'nin çocuklarının günahı ne? Düzce bunu hak etmiyor.” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Karslıoğlu çocuklara yazık olduğunu ifade ederek “Çocukların bu şekilde bir eğitimle istikballeri yok gibi. Halkımız bunları artık görsün. Çocuklarımıza yazık oluyor” ifadelerini kullandı.

Karslıoğlu, “Düzce sahipsiz kaldı. Okulların açıldığı gün orada masa ve sıra olmadığı fark edildi. Düzce sahipli olsa daha önceden onu gezersiniz görürsünüz. AK Partili arkadaşlarımız kahve dağıtacakarına, önlük dağatacaklarına okulları takip etselerdi bu duruma düşmezlerdi.” şeklinde konuştu.

6 YER TAMAM 5 YER BELİRSİZ

Yerel Seçimler öncesi adaylar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Karslıoğlu çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Karslıoğlu, “İlçelerde 6 yerde adayımız belli. 5 yerde belirsiz. Onları da çalışmalarımız devam ediyor. İl adayımız netleşmiş değil. Akçakoca, Yığılca, Konuralp, Beyköy, Çilimli, Boğaziçi. İl belediye başkanımız henüz belli değil. Diğer yerleri de görüşeceğiz. Belediye meclis üyeleri için istifalar oldu ancak yönetim düşecek kadar olmadı” dedi.

İŞLETME MÜDÜRÜNÜN İŞ GÜZARLIĞI

Akçakoca'da bir yola Osman Çakır'ın adının verilmesi konusunda da konuşan Karslıoğlu “Akçakoca Orman İşletme Müdürünün iş güzarlığı” dedi.
Karslıoğlu “ Milletvekili eğer yol açılması gerekiyorsa tabiki yolun açılması için gayret edecek. Akçakoca Orman İşletme Müdürü biraz işgüzarlıkmı yapmış. Bizde yağ çekmek biraz öndedir. Osman Çakır benim adımı koyun demediyse yağ çekmiş. Cebinden yaptırsa yolu dersin ki haketti. Ben olayı oradaki müdürün yağ çekmesi olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.

Haber: M. YILMAZ