Birçok yatırım Özlü’nün bakanlığı döneminde tamamlandı
Önceki dönem Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koltuğunda oturan Dr. Faruk Özlü’nün yeni hükümet sisteminin ilk kabinesinde yer alan isimler arasında olmadı. Düzce, bugüne kadar bir bakanı olduğu için sevinirken, bu sevinç vatandaşın kursağında kaldı. Özlü’nün yeniden bakan olmaması, “Özlü gitti, Düzce yetim kaldı” yorumlarını da beraberinde getirdi. Çünkü birçok yatırım ve proje Özlü’nün bakanlığı döneminde tamamlandı.

Özlü’den sonra projelerin Ankara’daki takipçisi kim olacak?
Faruk Özlü’nün gitmesi doğal olarak, Düzce’nin projelerinin takibinin yapıldığı bakanlıktaki ofisinin de elden gitmesi ile sonuçlandı. Düzce’nin Ankara’daki en büyük gücü olan Özlü’nün ardından gözler, projelerin Ankara’daki takipçisinin kim olacağına çevrildi. Fakat 24 Haziran seçimlerinin üzerinden bir ay geçmesine rağmen hiçbir vekilin sesi çıkmıyor. Ankara’ya giden vekiller Düzce’yi unuttu.

Vekillerin sesi çıkmıyor
Şimdi Düzce, projelerin Ankara’daki takibini kimin yapacağını merak ediyor. Önceki dönem Düzce Milletvekili Fevai Arslan’a rahatça ulaşılabiliyorken, o da “Ben vekil değilim” diyerek kenara çekildi. Ayşe Keşir, açılıştan açılışa Düzce’ye gelir oldu. Fahri Çakır ile sorunların çözümü ve bilgi alma noktasında basın olarak dahi iletişime geçmek çok mümkün değil. Düzce için hiçbir vekilin sesi çıkmıyor.

İl Başkanı Keskin belediye başkanlığı telaşında
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in şu günlerde Düzce Belediye Başkanlığı’na talip olduğu konuşuluyor. Fakat Keskin’in seçimlerin ardından ortadan kaybolması, “Başkanlığa talipse neden sahada değil” eleştirilerine neden oluyor.

Düzce siyasetinin dümeni kimde?
Öte yandan Düzce’de tamamlanmayı bekleyen sayısız proje var. Kimsenin elini taşın altına koymadığı bu dönemde, Düzce’nin Ankara’daki projelerini kimin takip edeceği ise henüz belirsizliğini koruyor. Faruk Özlü’nün liderliğinde bütüncül bir siyaset anlayışının sürdüğü Düzce, sahiplenilmeyi beklerken bir yandan da “Ne olacak bu Düzce’nin hali” dedirtiyor.  


Haber: Ö.YILMAZ