CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu, Türkiye’deki yolsuzluk olaylarına ve gözaltılar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karslıoğlu, Türkiye’nin artık bu tür yolsuzluklarla, hırsızlıklarla gündeme gelmesini istemediğini söyledi.

Karslıoğlu, Türkiye’nin artık bu tür haberlerle gündeme gelmesini istemiyorum. Dünyaya yolsuzluklarıyla hırsızlıklarıyla tanıtılmasını istemiyorum. Her gün bir kavga her gün olaylar. Avrupa’da yürürlükte olan bir kanun var. Bu kanun sahip olduğun servetin nerden geldiğini sorgulayan bir kanun. Bu kanunun Türkiye’de de çıkarılması taraftarıyım. Bu kanun çıkarıldığı taktirde herkesin hukuk önünde servetinin hesabını verebilir. Clinton bile servetinin hesabını mahkeme önünde vermiştir. “ dedi.
Düzce’de yapılan yatırımların hiçbiri geleceği düşünerek yapılan hizmet değil diyen Karslıoğlu, hizmetlerin belli bir politikasının da olmadığını dile getirdi.

Keleş’in hakkında çıkan dosya tartışmalarına da değinen Karslıoğlu, Keleş’in böyle bir şey yaptığını bilmiyorum, dosya olup olmadığını da bilmiyorum, ancak eğer iftira varsa İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun özür dilemesi lazım.

Karslıoğlu, “Her gelen Belediye bir öncekinin yaptıklarını yıkıyor. Yeni yapılan hizmetleri ise hizmete ve standartlara göre uygun ypılmıyor. Yeni yapılan Köprüleri ele alırsak, henüz bitmedi gidip görmedim ancak bisiklet yolu diyoruz yapılsın diyoruz. Köprülerin projelerinde bisiklet yolu da vardır umarım. Yeni yapılan yollar. Bisiklet yolu yok diyeceğim ama kaldırımı dahi yok.”

Orman İşletmesinden alınan arazide yapılan Kent Park Düzce’ye yeterli değil Karslıoğlu, bir çok yapılan hizmet tamamlanmadı. Terminal, Kültür Merkezi, Devlet Hastanesi, Otopark… Bu yatırımları çoğaltabilirz.

Düzce Sorunlu bir il diyen Karslıoğlu, Düzce hala aynı bir gelişme yok” dedi.

Haber: G. KARDUZ