Başbakan Binali Yıldırım, dün Ankara Arena Salonu’nda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin 18 maddesini tek tek anlatarak, partisinin referandum kampanya sürecini başlattı. Düzce’den 14 otobüsün kaldırıldığı kampanyanın startının verildiği programda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve diğer birçok bakan haber programlarının canlı yayın konuğu oldu. Salondan canlı yayın yapan A Haber’e konuk olan ve neden ‘evet’ denmesi gerektiğini anlatan Bakan Özlü, Düzce’ye dair de açıklamalarda bulundu.

“Değişime karşı olanlar, statükoyu koruyanlar ‘hayır’ tarafında”
Özlü, konuşmasına Başbakan Binali Yıldırım’ın referandum kampanyasında verdiği mesajları değerlendirerek başladı.

Özlü, “Bu referandum süreci başladığından beri anayasa değişikliği paketini en iyi anlatan Sayın Başbakanımız. Çok güzel örnekler veriyor ve kısa kısa anlatıyor. Bugün de konuşmasında 18 maddeyi tek tek özetledi. Milletimizin anlayacağı bir dille anlattı. Bir taraf ‘evet’ diğer taraf ‘hayır’ diyor. Türkiye’de değişimden yana olanlar ‘evet’ tarafında, değişime karşı olanlar, statükoyu koruyanlar ‘hayır’ tarafında. Böyle bir ayrım söz konusu. Biliyorsunuz biz AK Parti olarak 2002’den beri Türkiye’nin gelişmesi, dönüşmesi kalkınması için çalışıyoruz. Bugüne kadar çok sayıda reformu harekete geçirdik. İnşallah 18 maddeden oluşan bu paketi de hayata geçireceğiz.” dedi.

“Hızlı karar alma mekanizmaları getireceğiz”
CHP’nin “Bu sisteme neden ihtiyaç var?”sorusuna da açıklık getiren Özlü şöyle konuştu:

“Şimdiye kadar yaptığımız bütün değişimleri, bütün reformları sisteme rağmen yaptık. Yeni paket devletin ve bürokrasinin daha hızlı çalışmasını; atak, seri bir devlet yapılanmasını beraberinde getirecek. Burada görev tanımları yeniden yapılıyor. Yani yeni sistemde herkes kendi görevini yapacak. Mevcut sistemde bu erkler birbirine karışmış durumda. Biz yeni görev tanımları getiriyoruz yeni pakette. Hızlı karar alma mekanizmaları getireceğiz.”

“Rejim değişiyor iddiası saçma!”
Bir rejim değişikliğinin söz konusu olmadığını, meselenin ihtiyaç duyulan bir sistem değişikliğinden kaynaklandığını belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Rejim değişiyor iddiası saçma iddialar!” ifadesinde bulundu.

Özlü, “Bu saçma bir iddia. Bunu başbakanımız defalarca söylediler. Türkiye’de rejim oturmuştur. Kimsenin cumhuriyet rejiminden bir şikayeti yoktur. Cumhuriyet rejimi 1923’te kuruldu. Bizim getirdiğimiz sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliği aslında ihtiyaçlardan doğuyor. Bilim, sanayi, teknoloji değişiyor. Hızlı kararlar alıp uygulamamız lazım. Çağın hızına ve şartlarına ayak uydurma ihtiyacından doğuyor. Rejim değişiyor iddiası saçma iddialar.” şeklinde konuştu.


“Türkiye 1’incisi olması hedefliyoruz”
AK Parti Düzce Milletvekili olan Bakan Faruk Özlü son olarak referandumda çıkacak sonuç hakkında değerlendirmelerde bulundu ve Düzce’den hatırı sayılır bir ‘evet’ çıkacağını düşündüğünü belirtti.

Özlü, “Cumhurbaşkanımızın gittiği yerlerdeki coşku bize aslında bir sonuç veriyor. Ben Karadeniz Bölgesi’nden Düzce milletvekiliyim. Düzce her zaman bütün seçimlerde Türkiye ortalamasının yüzde 20 üzerinde AK Parti’yi teveccüh etmiş bir şehirdir. Biz bu seçimde de rekor seviyede ‘evet’ oyu almayı ve Türkiye 1’incisi olması hedefliyoruz. Ben Türkiye’de anlamlı bir sonuçla ‘evet’ çıkacağını düşünüyorum.” diye konuştu.