“Müjde bizleri sevindirmedi”

Terör operasyonları sonucu gelen şehit haberlerine dair üzüntüsünü ifade ederek basın toplantısına başlayan Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol’un birinci gündem maddesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretinde açıkladığı Düzce'ye kurulacak Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi oldu.

Başbakan'ın müjde olarak verdiği yeni sanayi bölgesi kurulumu konusuna sevinmediklerini ifade eden Mertol, gerekçelerini şöyle anlattı: “Geçen hafta Sayın Başbakan Düzce’mize geldi. 81 projenin açılışını yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yatırımların artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Düzce’ye Oyuncak Organize Sanayi Bölgesi kurulacağı müjdesini verdi. Verilen müjde, Saadet Partili olarak bizleri sevindirmedi. Düzce’deki hali hazırdaki mevcut organize sanayi bölgelerindeki sanayi kuruluşları çoğu katma değer üretemeyen, kalifiye eleman çalıştırmayan ve ücretlerin de yüksek olmadığı bir yapıdadır. Milli Görüş olarak Düzce’ye gelecek sanayinin katma değeri yüksek olduğu, kalifiye elemanların çalışacağı ve ücretlerin yüksek olacağı sanayileşme istiyoruz.”

“Oyuncak işlerini bırakalım”

AK Parti Milletvekili Faruk Özlü, milletvekili olarak seçildiği için Saadet Partililer olarak sevindiklerini ve heyecanlandıkları belirterek, açıklamalarını sürdüren Mertol, Düzce’nin savunma sanayiinden pay almasını ifade ederken, ‘Oyuncak işlerini bırakalım, daha büyük olan ağır sanayiye yönelelim.’ dedi. Özlü, “10-15 yıl öncesine kadar Düzce’mizin sanayisinde yer edinen birkaç sektörden biri de silah ve ahşap sanayisiydi. Her iki sanayinin bünyesinde ifade ettiğim şekliyle beklentimizi karşılayan bir yapı vardı. Biz TBMM Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü’den Türkiye’nin ekonomisi içerisinde çok büyük bir yere sahip olan savunma sanayi içerisindeki silah üretiminden ‘Düzce, payını almalıdır’ isteğimiz oldu. Maalesef ki bu zamana kadar bu konuda bir çalışmasını göremedik. Sayın Özlü’ye sesleniyorum; gelin Düzce’de irili ufaklı bilgi ve tecrübenin yüksek olduğu, kalifiye elemanların çalışacağı, silah sanayisini hak ettiği yere getirelim. Böyle bir çalışmaya Saadet Partililer olarak her türlü desteği vereceğimizin sözünü veriyoruz. Oyuncak işlerini bırakalım, daha büyük olan ağır sanayiye yönelelim.” diye konuştu.

“Veda ziyaretleri düzenlemesinin altında ne yatıyor?”

Geçtiğimiz günlerde veda ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i makamında ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter'ın Düzce'ye gelişi de Mertol'un gündemindeydi... Bu ziyareti bir soruyla irdeleyen Mertol, ‘Başkonsolosun Düzce’ye veda ziyaretleri düzenlemesinin altında ne yatıyor?’ dedi.

Bilindiği gibi Başkonsolos Hunter'ın Düzce'ye yaptığı ziyarette sadece Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır ile makamlarındaki görüşmesi kamuoyuna yansımıştı. Başkan Keleş ile TSO Başkanı Çakır, Düzce'nin kentsel, ekonomik ve sanayi durumlarına ilişkin bilgiler verirken Hunter ise Düzce'ye duyduğu hayranlıktan bahsetmişti.


Öte yandan Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol'un gelişini garip karşıladığı Başkonsolos Charles F. Hunter, Türkçe dil eğitiminin ardından, Eylül 2013'te ABD'nin İstanbul Başkonsolosu olarak Türkiye'deki görevine başlarken, magazinel yönden de uzun süre konuşulmuştu.


Hunter'ın Türk bir erkekle ile nikah masasına oturma haberleri bir dönem gündemde geniş yer bulmuştu.