CHP İl Başkanı Nurettin Türkmen, Türkiye'nin en borçlu iller listesinde başı çeken Düzce'de kredi borçlarına karşılık taşıt sayısının ortalamanın çok üzerine çıkmasını değerlendirdi. Halkın ciddi bir ekonomik sorun olduğunu belirten Türkmen, Düzce’nin gelişimine yapılaşmanın ayak uydurmadığını ve düzensizliğin hakim olduğunu dile getirdi.

CİDDİ BİR EKONOMİK SORUN VAR

Türkmen, “TÜİK verilere göre Düzce’de araç sayısında büyük artış var. Bu artış sadece araç sayısında değil. Burada bir takım tezatlarda var. Araç takip sayısında da yediemin arkına çekilen araç konusunda da artış var... Ciddi bir ekonomik sorun olduğunu gözler önüne seriyor. Düzce göç alıyor sanayileşiyor, büyüyor ama sorunlarını aşamıyor. Araç sayısının artışı mevcut yol, sokaklar hep aynı. Yeni alternatifler üretilmemiş. Hep aynı güzergâh aynı yollar üzerinden… Tüm yolların İstanbul Caddesi üzerine yoğunlaşması zaten Düzce’deki trafik sorunun belli başlı sebepleri. İnşaat aralarındaki parklarla çözüm yoluna gidiliyor. Şerefiye mahallesine yapılan katlı otopark hiçbir çözüm getirmedi.” dedi.
Türkmen, toplu taşımadaki düzensizlik insanları kendi aracı ile seyahat etmeye zorladığını da sözlerine ekledi.

DÜZCE YERİNDE SAYIYOR…

Düzce’nin yerinde saydığını söyleyen Türkmen, belediyenin mevcut sorunlara çözüm üretecek bir projenin üretilip üretilmediğinin sorgulanması gerektiğini belirtti.
Türkmen, “Mevcut yapılaşma gelişi güzel ve programsız. Büyüyor geniş alana yayılıyor fakat hizmetler sadece belirli merkezlerde kalıyor. 49 mahallenin 9’nun hizmet geliyor… 40’na sadece çöp kamyonu giriyor. Su parası gibi bir takım paralar alınıyor bunun karşılığında ne hizmet gidiyor. Garaj parası adı altında alınan paralar nereye harcanıyor. Bunun karşılığında yeni otopark projeleri yapılıyor mu? Eğer Düzce bir 5 yıl daha bu şekilde giderse yaşanmaz şehirler listesinde herhâlde ilk sıraları alacak.” diye konuştu.

KELEŞ DÜZCE İÇİN FELAKET OLUR

Türkmen, 99 depremlerinin Düzce’nin yeniden yapılaşması için bir fırsat olduğu ancak bunun değerlendirilemediği savundu. Türkmen, Mehmet Keleş’in bir dönem daha seçilmesinin felaket olacağını belirtti.

Türkmen, “ Deprem fırsattı ama ondan sonraki idareciler bunu değerlendiremedi. Caddelere 5 metre geri çekilme gibi kurul kondu peki bu kimin zamanında kalktı. Düzce’nin bugünde gelmesinin tek sorumlusu Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleştir. Düzce’nin o gelişimini hesaplayamadı. Düzce’nin ilerleyen günlerde daha zor sorunlarla karşı karşıya geleceğinin göstergesidir. Eğer olur da Keleş’le devam ederse bu Düzce için bir felaket olur.” dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR