CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Erol Tayhan’la Manşet programında muhalefetin gözünden yerel gündemi değerlendirdi.

 

 

“Yapıldı” densin istiyorum

 

Karslıoğlu, Düzce’nin sahipsiz kaldığını yineleyerek Milletvekillerinin Ankara Düzce’nin sorunlarını anlatamadığını savundu.

 

Ya yetkisizler yada gayretleri yok diyen Karslıoğlu, “ yıllardır, okullar, yol, hastane “yapılacak” deniliyor, ben artık “yapılacak” denilsin istemiyorum “yapıldı” istiyorum. Halkla beraberiz diyorlar. Berabersen sorunlarını çözersin. Sorunlarını çözemedikten sonra beraber yatıp kalksan ne olacak?” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’nın soru önergesine cevap olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Düzce Belediyesinin de içinde olduğu 6 AK Partili Belediyenin cami arsası sattığı yönündeki açıklamasını hatırlatan Karslıoğlu, “yakında satılmadık cami kalmayacak” dedi.

 

Yakında okulları da satarlar

 

Karslıoğlu, “ Ak Parti yeni bir uygulama başlatmış. Genel Başkan yardımcımız bir bilgiye ulaşmış ki, bir soru önergesi ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e iletmiş. Şimşek’te aralarında AKP'li Ümraniye, Güngören, Düzce ve Nevşehir belediyelerinin de bulunduğu toplam 8 belediyenin (6 AKP+2 MHP), vergi borçları nedeniyle üzerinde cami olan taşınmazları Hazine'ye sattığını bildirdi. Yine son 4 yıl içerisinde belediyelerden bu yolla 377 milyon TL'Lik taşınmaz satın alınmış. Düzce’de hangi cami satılmış bilmiyorum. Ancak bu Maliye bakanının cevabıdır. Parklar meydanlar satıldı derken, şimdide camiler çıktı. Yakında okulları da satarlar. Ben inanamadım. Yakında satılmadık cami kalmayacak. Türkiye’nin ekonomik bakımdan güçlendiğini söylüyorlar, eski fakir Türkiye’de yapılmayanlar şimdi yapılıyor.” İfadelerini kullandı.

 

20 yıldır aynı zihniyet var

 

Düzce’nin belediye açısından yeni bir vizyona ihtiyaç duyduğunu savunan Karslıoğlu, yeniden yapılanma içine girmesi gerektiğini dile getirdi.

 

“Biz buna talibiz” diyen Karslıoğlu, Düzce’nin 20 yıldır aynı zihniyetle yönetildiğini savunarak “ yolların asfaltlanması dışında ne yapıldı. 27 tane park yaptık diyor. İki oyun aleti koymakla park yapılmaz. Bir kere Düzce’nin güzel bir bulvarı yok. Parkları vardı ticarethane dönüştürüldü. Yan yollarımız senelerdir bir türlü açılmadı. Açılsın artık. Düzce’nin en büyük sorunu trafik. Kavşaklar kavşağa benzemiyor. Işıklar konulmamış, üstgeçit alt geçit eksikliği var. Bunların yapıldığını görmeye ömrümüz yeter mi bilmiyorum.” diye konuştu.

 

Karslıoğlu, Başbakan’ın dahi hayal edemeyeceği projelerinin olduğu ifade ederken, hepsinin ayakları yere basan projeler olduğunu da sözlerine ekledi. Karslıoğlu, Düzce’de MHP’ye iki kez şans verildiğini ancak bunun yürümeyeceğinin görüldüğünü belirterek Ak Parti karşında bu kez CHP’nin tercih edileceğini savundu.

 

Karslıoğlu, “ Düzce’de MHP’ye iki kez şans tanındı ama bu işin yürümeyeceği görüldü. AK Partili olanlar, bir de Ak Partili olmayan kesim var. Ak Partili olmayan kesim ya CHP’ye yada MHP’ye oy verecek. Düzce’de MHP ile bu işin tutmayacağı görüldü. Halkın benimseyeceği bir adayla yola çıkarsak oylar bize gelecektir. “şeklinde görüldü.

 

Belediye başkanlarımız cami satmıyor

 

Akçakoca ve Yığılca’da mevcut başkanlarla devam edeceklerini açıklayan Karslıoğlu, Düzce’de bu seçimde oylarının artacağını söyledi.

 

Karslıoğlu, “ Vatandaşlar bir çok konunun balon olduğunu gördü. İktidar belediyesi olduğunda para gelir anlayışı yok. Yığılca’da cenaze aracı yoktu, Akçakoca’nın çehresi değişti. Bu iki ilçemizde vizyon değişikliği var. Önemli olan kaynak bulup bunu iyi kullanmak. Bunların örnekleri önümüzde. Bizim belediye başkanlarımız cami falan satmıyor.”dedi.

 

Karslıoğlu, yaklaşan Ticaret ve Sanayi odası seçimleri ile ilgili de görüşlerini aktarırken, TSO Başkanı Metin Büyük'ün iyi bir başkanlık yapmadığını öne sürdü.

 

TSO başkanlığını iyi yapmadı

 

Karslıoğlu, “Siyasetin her yere girmesinden karşıyım. Siyaset başkanlığı yapacaksan belediye başkanı, milletvekili adayı olursun. TSO Düzce'yi temsil edecek 3-4 kurumdan biri. En iyi kim temsil edecekse o seçilsin. Ak Parti'den olsun Ya da CHP'den olsun fark etmez. İktidardan olmasının ne faydası olur. Metin Büyük'te çok iyi bir TSO başkanlığı yapmadı. Organize sanayi bölgesinde sıkıntılar yaşandı. Halen gelen yatırımcılara gerekli yardım yapılmadı açık ve net ortada. Hala yolu yok.”şeklinde konuştu.

 

Karslıoğlu, son günlerin tartışma konusu olan Konuralp'in mahalle olması ile ilgili olarak en doğru kararın halkın vereceği karar olduğunu vurgularken beldede seçim yapılması gerektiğini dile getirdi.

 

Karslıoğlu,”Konuralp’in adının yaşamasından yanayım. Güzel şirin bir ilçe yapılabilir. Orada belediyenin üniversitenin sıkıntıları var. Vatandaş da bir ikilem içerisinde. Gerekli kaynaklar aktarılırsa Düzce’nin güzel bir ilçesi olur. Bizim orada yaptığımız anketlerde çoğunluk ilçe olmasından yana. Bunun en doğru yolu koyarsınız bir sandık ve halk seçimini yapar.”diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR