MHP'nin eğitimci Milletvekili Adayı Aydın Koç, Düzce'deki eğitim durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Düzce'de hala prefabrik okullarda eğitim görülmesine tepki göstererek konuşmasına başlayan Koç, “İktidarın şimdi mi aklına geldi.” dedi.

“1999 yılında deprem oldu. O günkü iktidarda üç partili bir koalisyon vardı. Hemen prefabrik okulları yaparak eğitim öğretimi faaliyete geçirme başarısını gösterdiler. 9 yıldır iktidarda olan bu hükümet neden şuana kadar bu prefabrik okulları yapmadı. İstediği yerde yatırımlar yapıyordu da Düzce'deki prefabrikler bugün mü akıllarına geldi? Bırakın prefabrik okulu Düzce merkezde hala ikili öğretim sürüyor. 10 tane okulda ikili öğretim sürüyor. Biz yıllardır sendikacılık yaptık, uyarılarda bulunduk bu ikili öğretimi tam gün eğitim öğretime çevirin diye. Çok mu zordu bunlar”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen “Eğitim Her Engeli Aşar” Kampanyası'nı hatırlatarak konuşmasını sürdüren Koç, Vali Şahin’e o ödülün neden verildiğini sordu.

“Düzce, cumhurbaşkanlığı tarafından eğitimde başarılı görüldü ve Sayın Vali'mize ödül verildi. Ben merak ediyorum bu ödül niye verildi? Yani gördüğümüz kadarıyla Düzce eğitimde başarılı değil. Acaba başka bir gündem mi var; başka bir eğitim mi var? Ve soruyorum; niçin verdiniz bu ödülü? Eğitimin başladığı yerde yani ilk çağda, orta çağda bile aile öğretmenliği projesi vardı. Çünkü aile çocuğunu eğitmekle mükellef olarak devlete veriyor ve aile, devletle birlikte çocuğunu eğitmek üzere bu projenin içinde zaten. Farklı bir şey değil ki bu. Ailenin olmadığı yerde eğitim de olmaz, iş birliği sürekli devam ediyor. Yeni bir proje değil ve verimli bir sonuç da alınamadı. Bir proje olarak sunulacak konu görmüyorum”

MHP Düzce Milletvekili Adayı Aydın Koç, vekil öğretmenlik konusuna da değindi ve “Düzce’nin kaderi vekil öğretmen çalıştırmak mı?” dedi.

“Ülkemiz genelinde 300 bin öğretmene ihtiyacımız var. İlköğretim ve orta öğretim kurumlarında 300 bin öğretmen eksikliği olan bir eğitimin başarılı olması mümkün değil. Öğretmen mi yok? 150 bin öğretmen fakültelerden mezun olmuş ancak bir türlü atama yapılmıyor ve Türkiye standartlarına da bakarsanız, Düzce en çok vekil öğretmen çalıştıran bir il. Bu yıl 690 tane vekil öğretmen çalıştırıldığı milli eğitim müdürü tarafından açıklandı. Peki, vekil öğretmen çalıştırmak, Düzce'nin kaderi mi? Geleceğinden emin olmayan ve asgari ücret miktarında maaşla çalışan öğretmenden siz verim mi alacaksınız? Önce öğretmen bulacaksınız, tam gün eğitim öğretime geçeceksiniz, o aile öğretmenliği projesi zaten sistemin içinde bulunan en son yapılacak işlerdir.”

Haber; R. BAL