Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Düzce mitingi öncesi sahnede Öncü TV mikrofonuna konuştu. Özcan öncelikle mitingi ve kalabalığı yorumladı. “Düzce’de şuan olağanüstü bir atmosfer var. Ben Düzce’de daha önce birkaç miting izlemeye gelmiştim. Hiçbir zaman bu kadar coşkulu bir kitle görmemiştim. Düzce bu sefer kararını vermiş. Türkiye’de olduğu gibi.”‘Düzce’de her uçta yaşanır’ diyen Özcan Ak Parti Düzce ve Bolu hakkında düşüncelerini ifade etti. “Düzce’de Ak Parti’ye tepki üst noktaya ulaşmış. Ak Parti her yerde oy kaybediyor ama Düzce’de daha hızlı eriyor. CHP büyüyor. Düzce’deki manzaraya baktığımda Bolu’dan daha yüksek oy oranına ulaşabilirler diye düşünmeye başlamadım desem yalan olur.”

Özcan, Kılıçdaroğlu’nun Düzce mitingi yapmasında etkili olan gerekçeleri belirtti. “Genel Başkanımız son anda Düzce’de miting yapmaya karar verdi. Anketlerde bunda etkili oldu, kanaatindeyim. Düzce’de hızlı bir yükseliş olduğunu genel merkez gördü. Bu yükselişe katkı sağlamak adına buraya geliyor. Bende uzun suredir hissettiğim bir gerçeği burada gördüm.” Özcan, mitinge gelen vatandaşların hiçbir dayatmaya maruz kalmadan tamamen kendi istekleriyle alana koştuğunu söyleyerek mitinge katılanları cesur olarak nitelendirdi. Özcan, CHP’nin mitinglerine vatandaşı ne çekti? Sorusuna yanıt verdi. “Emekli ve asgari ücretin artırılması ve mazotun 1,5 TL olacağını ifade etmemiz tuttu. Bu üç vaat 50 milyondan fazla insanımızı kapsıyor.”

Kılıdaroğlu’nun 2011 seçimlerinde CHP’nin Düzce’de milletvekili çıkaramamasına çok üzüldüğünü ifade eden Özcan, Kılıçdaroğlu’nun Düzce’deki miting coşkusunu kalan günlerde gittiği yerlerde anlatacağını paylaştı. Özcan son olarak Ak Parti’nin Düzce’de seçmenin karşısına kötü bir listeyle çıktığını aktardı. “Ak Parti’nin Düzce adaylarına baktığımızda vatandaşı memnun etmiş gibi görünmüyor. Bu yönde eleştiri aldılar. Şahsım adına bende listeyi kötü olarak değerlendiriyorum.”

Haber:Y.SEVER