Saadet Partisi’nin Aylık İl Divan Toplantısı bugün Saadet Partisi Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç’ün katılımıyla parti binasında yapıldı. Dün itibariyle Ankara’da gerçekleştirdikleri yerel yönetimler şurasının ardından ayağının tozuyla Düzce’de gelen Töngüç toplantının basına açık olan bölümünde bir konuşma yaptı.

“Devrettiğimiz belediyeyi geri almak için çalışacağız”
2019’da yapılacak seçimler için Saadet Partisi teşkilatlarının şimdiden hazırlandığını kaydeden Töngüç, Düzce ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

“En iyi sonuçları Türkiye’mizin bütün seçim bölgelerinde en iyi neticeyi almak üzere yaşanabilir şehirlerin kurulması çalışmaları tarafımızca yürütülmektedir. İnanıyoruz ki 2019’da Düzce’de devrettiğimiz belediyeyi alarak hizmetimizi bıraktığımız yerden aşkla ve şevkle devam edeceğiz. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bu hazırları yerel yönetimlerde yapılması gereken işlerin yanında yatırım, istihdam, hayvancılık ve sanayi potansiyelleri ile birlikte yoğun bir döneme girmiş olacağız. Düzce ile ilgili çalışmalarımız da bittiğinde kamuoyuna uygun bir zamanda açıklanacaktır. Bunun müjdesini de verelim.”

“Gemiyi delmeye kalkan olursa o eli tutmayı biliriz”
Türkiye ve dünyada önemli meselelerin yaşandığını sözlerine ekleyen Töngüç, yaşanan bu hadiselerin bir planın parçası olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Şu anda bölgede bir türbülans yaşanmaktadır. Bu türbülansın şiddetinin daha da artacağı görünüyor. Milli bünyemizin kuvvetlendirilmesi konusunda milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi iktidarı uyarmaya devam ediyor. Mesele bir takım ufak tefek işlerle halledilecek mesele değildir. Biz bu milletin evlatlarıyız. Hepimiz aynı gemide seyahat ediyoruz. Bu gemiyi bilerek veya bilmeyerek delmeye kalkan olursa biz Saadet Partililer kardeşlik vazifesi olarak o eli tutmayı vazife olarak biliyoruz. Çünkü bu devam edecek olursa bütünüyle devam edecektir.”

“Bir an evvel bir takım kararlar alınmalı”
İktidarın yapması gereken önemli işlerinin olduğunu ancak 15 yıldır bunu yapamadığını kaydeden Töngüç, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yapılacak iş öncelikle Türkiye’mizin içinin güçlendirilmesidir. Bunun için de iktidarın elinde bulundurduğu reçeteyi kuvvetlendiremeyeceği 15 yıllık iktidar süreleri boyunca ortaya çıkmıştır. Artık bu reçeteyle bu ülkenin ihtiyaçlarının giderilmesi mümkün değildir. Bu reçeteyi değiştirmeleri gerekmekte ve bu konuda bir an evvel karar almaları gerekmektedir. Birincisi bu ülkenin ahlak ve maneviyatının tahrip edilmesinin bir an önce önüne geçilmesi gerekmektedir. Diğer bir hususiyet ekonomik meselelerdir. Türkiye’nin borcu 1 trilyona doğru gitmektedir. Eninde sonunda Türkiye rant ekonomisini tercih ettiğinden dolayı bu gidişatının rant ekonomisini meydansa getirdiğini ve uygulandığı ülkelerde eninde sonunda gözyaşı, terör, göçler ve toplumda ve ailelerde huzursuzluklara en sonunda da cari açığın artmasına, cari açığı kapatmak için yeniden borçlanılmasına, onu ödemek için faizle borçlanmaya giden bir kısır döngü olarak karşımıza çıkacaktır. Milli görüşçülerin 50 yıldır söylediği şey budur.

“Erbakan Hocamızın ikazlarını şimdi daha iyi anlıyoruz"

“Üçüncü olarak hemen yanı başımızda Irak’tan sonra Suriye’nin de 4 parçaya bölünmesi konusunda siyonist planların artık son noktaya gelmesi. Sözüm ona stratejik ortak kabul ettiğimiz ABD ve etrafındaki ülkelerin bizi terörist olarak ilan ettiği bir noktada 3 bin 500 TIR dolusu silah yardımı yaparak oradaki terör örgütlerini besleyip yanı başımızda hain planların yapıldığını merhum Erbakan Hocamızın 40-45 yıl önce, arz-ı mev’ud planlarının uygulandığını, en sonunda Türkiye’nin paramparça edilmesi üzerine harekete geçirileceğini ve bu noktadaki ikazlarını şimdi daha iyi anlıyoruz.”

Haber: Ö. YILMAZ