Cumhuriyetin değerleri gün geçtikçe aşınıyor 

 

Geceye katılan CHP’nin Düzce’de görevlendirdiği Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, Öncü TV mikrofonlarına özel açıklamalar da bulundu.

 

Öncelikle cumhuriyetin önemini vurgulayan ve kaygılarını dile getiren Ekinci, “Cumhuriyetin değerlerini en iyi biz biliyoruz. Bildiğimiz bir şey daha var. Cumhuriyetin değerleri gün geçtikçe aşınıyor. Cumhuriyet önemli bir rejim. Osmanlı’nın küllerinden dolmuş devlet yapısını ümmetten millete geçiren anlayış. Bizim bütün çabamız cumhuriyetin temel ilkelerini korumak. Toplumu çağın ötesine götürecek anlayışa karşıyız. Türkiye’de son gelişmeler ülkeyi geriye götürüp bütünlükten uzaklaştıracak şekilde.” diye konuştu.

 

Türkiye’ye yalnızlaşıyor

 

Cumhuriyetin değerlerinden birinin “Yurtta sulh cihanda sulh” olduğunu hatırlatan Ekinci, “Bugün ne yurtta ne de cihanda sulh kaldı.” dedi. Ekinci, “Başkalarının iç işlerine müdahale ederek Orta Doğu’nun bataklığına bu ülkeyi sürüklemeye kimsenin hakkı olamaz. Bir tarafta etnik yapıyı diğer tarafta tahrik ederek Türkiye’yi parçalayan bir anlayış, diğer tarafta bu anlayışı bu militan kadroyu Türkiye’ye davet eden anlayış. AK Parti’den farklı olarak bizim isteğimiz Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü söz konusuysa sonuna kadar direniriz. Üniter yapıdan laiklikten, cumhuriyettin temel değerlerinden ödün vermeyiz. Bizim hamurumuz onunla karılmış. Bugün baktığımızda Türkiye’ye yalnızlaşıyor.” şeklinde konuştu.

 

Çözüm sürecini pazarlık süreci olarak yorumlayan CHP Bursa Milletvekili Ekinci, sürecin ne Kürt halkına ne de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne faydası olmadığını ifade etti. Ekinci, “Pazarlık masasına ülke değerleri yatırılıyorsa ona isyan etmek partinin ve her yurtsever insanın temel görevidir.” şeklinde konuştu.

 

Ekilebilir bir dönüm yer kalmayacak

 

Son olarak Düzce hakkında izlenimlerini paylaşan Ekinci, Düzce’nin kasaba görünümünden kurtulamadığı eleştirisini yaptı. Düzce’nin şehircilik sorununun yanı sıra tarımla ilgili de sıkıntıları olduğunu ifade eden Ekinci, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP’nin kaybettiği Akçakoca Belediyesi için de çarpıcı açıklamada bulundu. Ekinci, “Bursa, Adapazarı ve Düzce aynı ölçekte çarpık sanayileşme, kötü kentleşme, tarımla sanayiyi bir arada yürütme var. Kısa süre sonra Bursa gibi bu alanda ekilebilir bir dönüm yer kalmayacak. Akçakoca gibi denize açılan yerde çok daha ciddi işler yapılması gerekirken, günü birlik politikalarla çirkinleşecek. Göreceğiz oranın nasıl peşkeş çekileceğini...” dedi.

 

Haber; S.KAŞKIR