'Geleceği Birlikte Kuruyoruz' temalı toplantılarda teşkilatlara görüşlerini anlatan ve talepleri dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi şimdi seçim stratejisi üzerine çalışma yapıyor. Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu'nun 81 ile de gitmesi bekleniyor. İstanbul'da geçen hafta yapılan MYK toplantısında milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinin 25 Aralık 2014 tarihine kadar istifalarını sunmaları karara bağlanmıştı.

 

DÜZCE DAHİL 50 İLDE ÖNSEÇİM YAPILACAK

 

2015 yılında yapılacak seçimleri hayati önemde gören CHP'nin, aday belirleme stratejisini de teşkilatlar üzerine kuracağı belirtiliyor. Parti kulislerinde adayları belirlerken parti teşkilatlarının ön planda tutulacağı konuşulurken 81 ilin tamamı olmasa bile en azından 50'ye yakın ilde ön seçim ve eğilim yoklaması yapacağı dile getiriliyor.

 


Özellikle parti içinde muhalif olarak bilinen isimlerin aday gösterilmeyerek tasfiye edileceği de dile getiriliyor. CHP'nin 2011 seçimlerinde olduğu gibi Afyon, Amasya, Artvin, Aydın, Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Yozgat, Aksaray, karaman, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kırklareli ve Muğla'nın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın ilde ön seçim ve eğilim yoklaması ile milletvekili adaylarının belirlenmesi bekleniyor.