Geçtiğimiz hafta sonu yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, “Hiç boynumuzu bükecek bir durumumuz yok. Şu yapılmadı diyenlere soruyorum Düzce’ye ne yapılmadı” açıklamasına, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan uzun bir yanıt vererek Düzce’de yapılmayanları sıraladı.

“Partiniz, bizim veridğimiz kanun teklifini genel kurula bile indirmedi”
“Boynu dik olanlardan alamadığımız cevapları Sayın Arslan’dan istiyorum. Ayrıca Düzce’nin sorunlarını konuşmak için partinizin yetkililerini defalarca tartışma programına davet ettim. Başınız dik ise neden karşımıza çıkmıyorsunuz?” sorusu ile açıklamalarına başlayan Tozan şu ifadelere yer verdi:

“Devlet hastanesi yapıldı. Çernobil faciasından çıkmış gibi. Elektrik kesildiğinde jeneratörleri çalışmıyor. Zemin katlardan su sızıyor. Bize jeneratörlerin bu nedenle çalışmadığı bilgisi geldi. Gidip bakmak zahmetine katlandınız mı acaba? Terminal binası yapıldı fakat her yağmurda ulaşım aracı için bot gerekiyor. Yüklenici firmaya bakıldığında kamu ihalelerinde başı çeken yandaş firma olduğu göze çarpıyor. Terminalin bağlantı yolu hâla yok, esnaf kan ağlıyor. Hava kirliliği çözüldü de haberimiz mi yok? Satışı yasak olan kömür yıllardır oy için bedava dağıtılıyor. Bu konuda kanun teklifi verdik, partiniz teklifi genel kurula indirmedi. Parklardaki çöpleri ise gönüllü sivil toplum kuruluşları topluyor. Fabrikalar bir bir kapanıyor grev yapan işçilerin sesi duyulmuyor ama TSO kendi ikbali peşinde.

“Başı dik olanlara yerinde anlatalım dedik, davete icabet edilmiyor”
Katı atık tesisi ihalesiyle bitmeyen tesise bitmiş gibi ödenen 16 milyon için tek kelime edilmiyor. Yargıya taşıdık, bize dönen yok. Katı atık tesisi ihalesi ve  bitmeyen tesise bitmiş gibi ödenen 16 milyon için tek kelime edilmiyor. Yargıya taşıdık, bize dönen yok. Ne hikmetse kendi icraatları olan tesis için başı dik olanlara yerinde anlatalım dedik, davete icabet edilmiyor.

“Yok” olanları sıraladı
 Akçakoca hariç, ilçelerin lağım ve diğer atıkları Melen’e dökülüyor. Arıtma tesislerini yaptınız da bizim mi haberimiz yok? Yağmur yağınca caddeler dereye dönüyor. Okullardaki ikili eğitim sorununu mu çözdünüz? Düzce'nin ortasından geçenin aklında Düzce'ye dair tamirhane görüntülerinden başka bir şey kalmıyor. Kentsel dönüşüme ne oldu? Seçim vaatlerinde olan Efteni Gölü, Kardüz Yaylası, Asar Deresi, kentsel dönüşüm, hızlı tren gibi projeler ortada yok, anımsayan hiç yok. Küçük Sanayi Sitesi ve Beyköy yollarını gören, bilen ve dillendiren hiç yok. Her köşe başını ücretli otoparka çevirenlerden rahatsız olan yok, otopark paralarını iç edenlerden hesap soran yok. Fındık üreticisinin sesini duyan yok, rekolte ile oynayanlara dokunan yok. Fındık için dilek tutup balon uçuranlara söylenecek sözümüz yok. 140 milyonu aşan Düzce Belediyesi’nin borcunu konuşan yok. Bu borcun nerelere yapıldığını açıklayan yok. Vatandaşın ekonomik durumunu gözeten yok. Fakat şehrin her yerini TEDES ile doldurup borç kapatmayı amaçlayan çok. Düzce’nin çevre yolları yok. Bu memleketin hala bir otoban çıkışı yok. Düzce merkeze hangi ilçeden giriş çıkış yapıyorsunuz? Yandaş Ankaralı firmaya 10 milyon TL’ye ot biçme, çiçek sulama ihalesi, Cahit Aydın'a yıllarca ihalesiz park verdiniz ve hala boynunuz dik ise diyecek bir şey yok. Şaibeli bolca ihale yaptınız. Devleti zarara uğrattınız. Liyakatsiz kişileri de torpille işe aldınız. Bizim yaşadığımız Düzce'nin hali bu. Siz nerede yaşıyorsunuz Sayın Vekil?”

Haber: M.AYDIN