Aile Bütünlüğünü Koruma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Öncü TV mikrofonuna Düzce ve Komisyon çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Oradaki mekanizmaların hepsini birden Türkiye’ye alacak aşamada değiliz”

Keşir, sözlerine Hollanda ve İsveç’te yaptıkları inceleme çalışmalarının amacını anlatarak başladı. “3 aydır çalışan Meclis Araştırma Komisyonumuz bir ay sonra bir rapor yayınlayacak. 3 ayda 18 toplantı yaptı. Bu sayı, bugüne kadar yapılan araştırma komisyonu toplantılarında yapılan sayı anlamında rekor oldu. Türkiye’de farklı bölgelerde sorunları yerinde tespit etmek amacıyla 7 il ziyaretimiz oldu. 4 ülkeye gittik. Son Hollanda ve İsveç ziyaretimizde daha çok İskandinav ülkelerinde boşanma süreci, velayet ve nafaka gibi süreçlere ait mekanizmaların nasıl sağlıklı işlediğiyle ile ilgili bir ziyaretimiz oldu. Henüz oradaki mekanizmaların hepsini birden Türkiye’ye alacak aşamada değiliz. Uzmanlarımızla beraber ilgili değerlendirmeleri yapıyoruz.”

“Raporumuzda Düzce’nin adıyla yer alacak”

Başkanlığını yürüttüğü Aile Bütünlüğünü Koruma Komisyonunun Düzce’de inceleme ziyaretiyle ilgili soru üzerine açıklamalarda bulunan Keşir, görüşlerini ifade etti. “Yerel ziyaretler bizi, sorunların ne kadar yerelde kaldığını ve önlemlerin gerekip gerekmediği noktasında bir çalışmaya götürdü. Komisyon Üyelerimiz yereldeki uzmanları tanıdığında, onların deneyimlerini ‘Türkiye’de sıkıntıların neresinde uygulayabiliriz?’ noktasında düşünmesi anlamında bir katkısı oldu. Özellikle Değerler Eğitimi konusunda uzmanlarımızın bizi örnekler sunması ve bilgi vermesi açısından çok faydalı oldu. Bu hususlar raporumuzda Düzce’nin adıyla yer alacak.  

“3 köyde çalışma başlattık”

Keşir son olarak üzerinden 5 ay geçen genel seçimlerin ardından Düzce Milletvekilleri olarak ilin gelişimi için hedefledikleri çalışmaların hangi aşamada olduğuna dair bilgiler verdi. “Yol çalışması için henüz sezon açılmadı. Gençlerimize spor alanları oluşturma amacıyla 3 köyümüzle ilgili çalışma başlattı. Spor arazisi olan köylerimizle ilgili Spor Toto’nun destekleriyle beraber yerel spor sahaları yapıyoruz. Bu projelerimizi Aydınpınar ve Beyören Köyleri için başlattık. Hastanemizin son kontrolleri yapılıyor. Düzce’deki eğitim profiliyle ilgili iki aydır üzerinde durduğu bir çalışma vardı. Farklı eğitim dereceleriyle ilgili konular ayrı dairelerin konusu özelliği taşıyor. Biz Düzce’nin eğitim haritasını çıkarttık. Eğitimdeki eksikliklerin ve iyi yönlerin neler olduğu yönünde ne gibi atmamız gerektiği üzerinde duruyoruz. Düzce’deki önceliğimiz eğitim yatırımıdır. Vatandaşlarımızın farklı talepleri olmuştu. Özellikle işitme engellilerimiz için Kur’an Kursu açılışı yaptık.

Haber:Y.SEVER