Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçtiğimiz ay açılışı yapılan Aziziye Mahallesi’nde 300 Yataklı Devlet Hastanesi’nin durumunu sosyal medya hesabından canlı yayın yapan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce’de hizmet veren mevcut hastaneleri de dolaşarak izlenimlerini basınla paylaştı.

Tanal, “Daha önce Düzce’de sayın Cumhurbaşkanımız tarafından hastane açılışı yapılmıştı. Bundan bir buçuk ay öncede Sayın Davutoğlu tarafından açılış yapılmıştı. Ancak iki sefer açılışı yapılan hastaneye muayene olmak için gittim, hastane önünde büyük molozlar kapının girişi demirlerle kapalı olduğunu ve hizmete girmediğini belgelerle ispatladık.  Bunun üzerine mevcut hastane koşullarının ne durumda olduğu acilin durumuna bakalım istedik.”dedi.

Düzce’de vatandaş, sağlık anlamında perişan durumda

 Düzce’de prefabrik yapıda hizmete devam eden Atatürk Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Tanal, Düzce’deki parçalanmış yapıya dikkat çekti.

 Tanal, “Acilin girişinde insanlar sıra bekliyor, geçici anlamda yatabileceği yerler var ama servis kısmı prefabrik alanda. Hasta ameliyat olacaksa Mucurlu denilen yere kaldırılıyor. Ağız diş hastanesi ayrı bir bölümde, poliklinik eski SSK denilen yerde. Gördüğüm kadarıyla Düzce’de vatandaş, sağlık anlamında perişan durumda. Hıfzı saha anlamda sağlıklı koşullarda hizmet verilemiyor. Sağlık erişim hakkından yoksun.”diye konuştu.

Doğum yaptırabilecek ebesi yok

İlçelere yapılan entegre hastaneleri de dolaşan Tanal, Kaynaşlı’daki izlenimlerini şöyle paylaştı:  “Kaynaşlı’daki devlet hastanesine gittim. 10’un üzerinde doktor var doktorların hepsi aile hekimi olduğu söylendi. Kaynaşlı eskiden köydü. Sağlık ocağı olduğu zaman doğumla ilgili ebe olurdu.  Kaynaşlı köy olmaktan çıktı ilçe oldu. Doğum yaptırabilecek ebesi yok.  Kadın doğum uzmanı yok. Bu şekilde Düzce ilimizin hem merkez hem ilçeler sağlık anlamında sıkıntı yaşıyorlar. Sağlığa ulaşım hakkı verilmiyor. Kaynaşlı’da hekimler hastaları ya Düzce’ye ya da Bolu’ya sevk ediyor. Vatandaş mağdur durumda. Odalar çok küçük. Başka hastalıklar da kapabilir.”

Tanal açıklamasını, iki kez açılan hizmete sokulmayan devlet hastanenin biran önce faaliyet geçmesi ve dağınık yapıdan kurtulması temennisiyle sonlandırdı.

HABER;S.KAŞKIR