Dün sabah Düzce'de genel merkezden 4 kişi ile birlikte yerel seçim çalışmalarını takip etmek amacıyla gelen MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Düzce'de geçirdiği 1 günün ardından ilk değerlendirmeleri Öncü TV ekranlarında Özlem Yavuz'la haftaya Bakış programında yaptı.
Şandır, Düzce gezisinde birçok vatandaşın kendilerine gelerek şikayetlerini anlattığını dikkat çekti.2 gün boyunca Düzce merkez ve ilçelerinde halk ve esnafla biraraya gelen Şandır, Düzce'nin haklarının merkezi hükümetten alınamadığını savunarak muhalefet milletvekili olsaydı iktidar partisinin bu kadar rahat hareket edemeyeceğini söyledi.

YAZIK ETMİŞLER DÜZCE'YE!

Şandır, "Düzce halkı cennet gibi yerde böyle sorunlarla boğuşmayı hak etmiyor. Düzce'yi, ilçelerini esnafı gezdik. Gördüğüm kadarı ile Düzce'nin ciddi sorunları var. Eğer bir tane muhalefet milletvekili olsaydı iktidar bu kadar rahat olmazdı. 14 yılda bir okul sorunu çözülemez mi? Düzce'nin merkezdeki okullarının yüzde 50'si hatta yurt binası bile prefabrik. 3 dönem ciddi destek veren halkı cezalandırmaya ne hakkınız var. 14 yıl olmuş hala hastane yapılmaz mı? Başbakanın eminim bu durumdan haberi yoktur. Yazık etmişler Düzce'ye. Düzce siyaseten kötü yönetiliyor. Düzce'nin hakları merkezi hükümetten alınamamış. Düzce halkı AKP hükümeti tarafından cezalandırılıyor."dedi.

DÜZCE'DE ÇOK İDDİALIYIZ

Yerel Seçimlerde Düzce'yi alacaklarını söyleyen Şandır,iktidar partisinin kötü yönetttiği iddiasında bulunarak MHP'ye oy vermeye davet etti.

Şandır, "MHP olarak insana hizmet edebilmek için siyaset yapıyoruz. 50 yıldır siyaset yapıyoruz. Düzcenin sorunlarını biliyoruz. Projelerimiz var. Biz Düzce'de çok iddialıyız. Düzce'yi alacağız. Düzce'de yaşayanlar MHP Diyecek ve MHP'nin becerisini hizmetini görecek. Düzce'den ayağımızı kesmeyeceğiz. Düzce kötü yönetiliyor, Sahipsiz zulmedilmiş. Türkiye tarihinin en kötü iktidarı AKP'den kurtarmak için MHP'ye vermeye davet ediyoruz."diye konuştu.

AKP DOST BIRAKMADI

Şandır programda İç ve Dış politikası hakkında da konuşan Şandır, Ülkenin kötü yönetildiğini yineledi.

Şandır, " Büyüdük diyorlar, büyüyen bir ekonominin çok basit 2 sonucu olur. Çok büyüysek istihdamı arttırırsınız. Bizde işsizlik 2002'den daha fazla. Hani büyüdüydük. Büyüdüğümüz ekonomi kendi çocuğumuza iş veremiyorsa bunun neresinde büyüme. Tasarrufların artması lazım. 2002 yılında gayri sayfi milli hasılamızın yüzde 20'sini tasarruf ediyorduk. 11 yıllık AKP iktidarının tasarrfu oranlarımız yüzde 10'la düştük. Düzce'de bu ülkenin tüm farklılıkları birlikte yaşıyor. Hiç kimse kimliğinden rahatsızız değil. AMa AKP iş başına geldi bir alt kimlik üst kimlik diye tutturdu. Ekonomik sorunlarımız olabilir. Komşunuzla dostluğunuz devam ediyorsa derdiniz olmaz. Akp dost bırakmadı. Ortak politikamız kalmadı. Sebebi AKP'nin politikaları. Kürt Devleti Kürtlerin Talebi değil. Küresel güçlerin"şeklinde konuştu.

 

 

Haber; S. KAŞKIR