CHP’de 26 ve 27 Şubat’ta yapılacak olan kurultayın telaşı devam ediyor. 16. olağanüstü kurultay öncesi ‘CHP kurultay Partisi’ söylemleri teşkilat tarafından eleştirilirken, tüm teşkilatların kararı ile kurultayın toplandığı, genel başkan ve parti meclisi seçimin yapılmayacağı bu kurultayda sadece siyasi partilerin anayasası konumunda olan tüzükte bazı değişiklikler olacağı bildirildi. Tüzük değişikliğini, parti tabanı kurultayda tartışacak, karar alacak. Tüzük kurultayın da genel merkez, öncelikle illerin önerisini aldı. Genel merkez il teşkilatlarına, mevcut tüzükte hatalı bulduğunuz, eksik bulduğunuz, partiye yakışmayan, anti demokratik gördüğünüz maddeler varsa, bu maddelerle ilgili düşüncelerinizi, önerilerinizi geliştirin dedi. Düzce il yönetimi de tüzük üzerinde görüşme yapmak için toplandı ve maddeler ile ilgili önerilerini genel merkeze bildirdi. Aynı zamanda kurultay öncesi Ankara’da yapılan tüzük çalışmalarına Düzce CHP teşkilatından Tüzük Komisyonu görevlisi Nurettin Türkmen de katıldı.

Hafta sonu yapılacak olan kurultayla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, parti tüzüğünü daha demokratik hale getirmek için kurultay yapılacağını belirtti.

Karslıoğlu, “ Düzce’den 6 kurultay delegemiz katılacak. 26 Şubat’ta genel merkezimizin 27 Şubat’ta da 360 kişinin imza toplamasıyla yapılmasına kara verilen olağanüstü kurultayımız var. Türkiye 12 Eylül sürecinden geçti. Bu süreçte çok zarar gören partilerden birisi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Tüzüğümüzü daha demokratik hale getirmek için kurultayımızı yapmaya karar verdik. Türkiye’de demokrasiden bahsedebilecek tek parti cumhuriyet halk partisidir. Türkiye’yi ileri demokrasiye getireceğim diyen bir partide her şey tek kişi tarafından seçiliyor.” Dedi.

Kurultay öncesi il yönetimlerinden de öneri alması hakkında da bilgiler veren Karslıoğlu, adaylık ve görevden alınma ile ilgili öneriler sunduklarını ifade etti.

Karslıoğlu, “ Aday olmak için delegelerin yüzde 20’sinin imza atması gerekiyordu. Bunun yüzde 10’a indirilmesini talep ettik. Görevden alınmak için parti meclisinin en az 3’te 2’si kararıyla olmasını ve görevden alınan kişiye tekrar itiraz etme hakkı tanınması gibi görüşlerimizi aktardık. “ şeklinde konuştu.

 

Hafta sonunda yapılacak olan kurultaya Düzce’den 6 delege katılacak. CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Merkez İlçe Başkanı Evren Kuşçuoğlu, Kaynaşlı İlçe Başkanı Cemal çapar, Çilimli İlçe başkanı Cemil Tınaz, Cumayeri eski ilçe başkanı Ali Şahin ve yönetim kurulu üyesi Hayrettin Topçu delege olarak kurultaya katılacak.

Haber; H. İŞCAN