CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, partililerle bir araya gelmek bugün Düzce’ye geldi. Parti il binasında Merkez İlçe Başkanı Alaettin Duran ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Arslan, burada bir basın toplantısı düzenledi.  

Türkiye’nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini söyleyerek açıklamalarına başlayan Arslan, şöyle devam etti:

“Bu olağanüstü dönemde gerçekten bizim de görevlerimiz, vazifelerimiz, çalışmalarımızın olağanüstü bir şekilde sürdürülmesi gerekmektedir. Tabii biz genel merkez olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekilleri olarak elimizden geldiğince bu mücadeleyi Ankara’da kendi bölgelerimizde sürdürmeye devam ediyoruz. Ama burada sizin vekiliniz yok. Bu açıkça sizin için bir eksiklik ama inşallah önümüzdeki dönemlerde sizlerle birlikte bunu da elde edeceğimize ben yürekten inanıyorum.”  

“Tam bir hukuksuzluk, haksızlık dönemini yaşıyoruz”
“Türkiye, 15 Temmuz’da meydana gelen darbe kalkışması sonrası 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL ile yönetilmeye devam ediyor.” diyen CHP’li Arslan, hükümete şu eleştirileri yöneltti:

“Yani OHAL’in şartları olmadığı halde, OHAL’in durumu artık geçtiği halde 2 aylığına istenilen bu OHAL durumunun bugün hala sürdürülmeye çalışıldığı dönemi tekrar yaşıyoruz. Maalesef bugün ‘Biz yetkiyi ele geçirdik, nasıl olsa bir OHAL ilan ettik, vatandaşı da biz buna ikna etmeye çalışıyoruz, inandırmaya çalışıyoruz.’ diyerek tek adam rejimini anayasada yapılan değişikliklerin başkanlık sisteminin 2019’da uygulanacağı KHK’daki kararnamelerin 15-20 Temmuz’dan itibaren uygulanmaya çalışıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Yani tam bir hukuksuzluk, haksızlık dönemini yaşıyoruz.”

 “Vatandaşımız yarın ne olacağını kara kara düşünmektedir”
Parlamentoyu göz ardı eden, parlamentonun görevlerini ve sorumluluklarını, yasa yapma yetkisini elinden alan bir uygulamayla karşı karşıya kalındığını savunan Arslan, şunları kaydetti:

“Şimdi burada Anayasa Mahkemesi’ne çok önemli bir görev düşüyor. Anayasa Mahkemesi’nin OHAL dönemindeki OHAL'le ilgili çıkarılacak KHK’ları denetleme yetkisi yoktur. Ama bunun dışındaki çıkan KHK’ların her birinin müracaat edilmesi halinde inceleme, onu iptal etme yetkisi vardır. Hukuk devletinin gereği budur. O nedenle bugün Türkiye’de hukuk devleti maalesef askıya alınmıştır. Hukuk devleti yoktur. Adalet yoktur. Haksızlıklar, hukuksuzluklar gerçekten diz boyudur. Birçok vatandaşımız yarın ne olacağını kara kara düşünmektedir. Şimdi böyle bir dönemde Türkiye’nin gerçek anlamda kalkınabilmesi, gelişmesi mümkün değildir.”

 “İnsan haklarını yok etmiştir”
CHP olarak önerilerinin OHAL’i kaldırıp Türkiye’yi normalleştirmek olduğunu aktaran Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bunu öneriyoruz. Artık Türkiye’nin OHAL’e tahammülü kalmamıştır. OHAL uygulamaları Türkiye’yi rayından çıkartmıştır. OHAL uygulamaları hukuk devletini bitirmiştir, yok etmiştir, adaleti yok etmiştir, insan haklarını yok etmiştir, mağduriyetleri arttırmıştır. Bizim halkın her türlü rahatsızlığını dile geçirecek, mağduriyetini dile getirecek, hukuksuzluğunu, haksızlığını dile getirecek bir konumda görevimiz vardır. Muhalefetimizi bu yönde yapıyoruz. Ama iktidar hala tek adam rejimini devreye sokmak bir kişi ne derse onu uygulamak suretiyle ülkede gerçek anlamda bir demokrasi değil tamamen otoriter bir rejimi uygulamayı sokmaya çalışan bir çalışmanın olduğu bir iktidar görüyoruz.” dedi.

“Düzce’den sesleniyoruz”
Hükümete Düzce’den OHAL’in kaldırılması için seslenen Arslan, “Artık iktidara buradan, Düzce’den sesleniyoruz. Artık OHAL’i uygulamaktan vazgeçin. OHAL’i kaldırın. Türkiye’yi normalleştirin. Herkesin rahatça, özgürce yaşayabileceği işini yapabileceği bir ortamı yapın.” dedi.

Haber: H. GÜRSOY