AK Parti kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, AK Parti’nin başarısının arkasında kadınlar olduğunu söyleyerek, kadınları görünmeyen kahraman olarak niteledi. Düzce kadın kolları Kongresine katılmak için gelen Akşit, kongrede yaptığı konuşmada, önümüzdeki yerel seçim sürecinin çok önemli olduğunu belirtti.

Akşit, “ Önümüzde yerel seçim süreci var. Bu bizler için çok önemli. Hiçbir seçim küçümsenmemeli ve biz nasıl olsa alırız rehaveti içine girilmemelidir. Hepsinde çok çalıştık bu güne kadar bugünden sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Ak partiye oy verenlerin yüzde 54 kadınlar. Ak partinin başarısının arkasında kadınlar var o nedenle biz daha çok çalışacağız. Ak partinin görünmeyen kahramanı kadınlardır.” Dedi.

“Kadın siyasete nezaket getiriyor. Kadının olduğu yerde siyaset daha şık ve zarif yapılıyor. Düzce’deki bu kenetlenmiş tablo bozulmasın. Düzce buna layık.” Diyen Akşit, bir dahaki genel seçimlerde Düzce’den mutlaka bir kadın vekil istediklerini ifade etti.

Akşit, “ Bugün meclisimizde 79 kadın milletvekili var.79 kadın milletvekilinden 46sı AK Parti parti kadın milletvekilidir. Demek ki AK partinin yaptığı yasal düzenlemelerle uygulaması arasında paralellik var. Tabi 46 milletvekili sayısı da yeterli değildir. Önümüzdeki genel seçimlerde Düzce’den de bir kadın milletvekili istiyoruz. Ama vekil arkadaşlarımızın koltuğuna göz dikerek söylemiyorum. 4. Vekillimiz olsun diyorum.Önümüzdeki yerel seçimlerde biz belediyelerimizi almalıyız. Nasıl olsa biz ak partiliyiz, nasıl olsa alırız dememeliyiz. Almak için uğraşmalıyız. Sloganımızın da çok güzel. “Durmak yok yola devam.” Diyerek bu sloganı salona tekrarlattı.