Yerel seçimler öncesinde siyasi parti Düzce Belediye Başkan adayları da projelerini anlatmaya devam ediyor. Demokratik Sol Parti Düzce Belediye Başkan adayı Kenan Fırat'ta dün akşam Mehmet İbrahimoğlu'nun sunduğu “Son Nokta” programında yapmayı düşündüğü projelerden bahsetti.

“İmar planında tek onay Karayollarından”

Düzce'nin imar planıyla ilgili yapılan çalışmalara değinen Fırat, imar planı için normalden daha az yerden onay alındığını söyledi. Fırat, “2001 yılında hazırlanan imar planlarının 8-9 noktadan onay alması gerekiyordu. Biz sadece karayollarından onay aldık. Yani 2001 yılından beri karayollarından alınmış onayla imar planlarını yapıyoruz. Bunun ne kadar doğru olduğu ise tartışılır.” şeklinde konuştu.

“Düzceli başıboş bir şekilde yönetilmiş.”

Çevre yollarının durumunu da değerlendiren DSP Düzce Belediye Başkan adayı Kenan Fırat, çevre yollarının çok önemli olduğunu belirterek, “Özellikle yapılan çalışmalara bakıldığında Düzceli'nin geçtiğimiz 5 yıl içinde başıboş bir şekilde yönetildiği ortaya çıkıyor. Çevre yolları çok önemli. Düzgün çevre yolları gerekiyor. Başkan olmamız halinde önümüzdeki 5 yıllık dönemde bu çevre yollarını tamamlamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Düzce için tehlikeli görüyoruz.”

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük'ün de yapmayı düşündüğü tramvay hattı konusunda da açıklamalarda bulunan Fırat, “Raylı sistemle ilgili bir arkadaşımızın da önerisi var. Düzce'nin mevcut yapısının raylı sistemi kaldırmayacağı ve çok pahalı olduğunu uzmanlarda söylüyor. Raylı sistemi Düzce için tehlikeli görüyoruz.” dedi.