CHP Genel Başkan Yardımcısı  Düzceli Murat Özçelik, İstanbul 3.Bölge 7.sıra milletvekili adayı olarak girdiği seçimi kazanarak meclise girmeye hak kazandı.

TED Ankara Koleji ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Murat Özçelik, Özgür Amsterdam Üniversitesinde AB Entegrasyonu konusunda lisansüstü eğitim almıştır.

 

2007'de Irak Özel Temsilcisi olarak görev yapmış, 2009 yılında Irak Cumhuriyeti nezdinde Büyükelçimiz olmuş, 22.Ekim 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan büyükelçiler kararnamesi ile  merkeze atanmıştır. 2011 yılının sonuna doğru  atandığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevinden Mayıs 2012'de ayrılmıştır.

 

Eski Büyükelçi Murat Özçelik, Eylül 2014'te Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun  Dış Politika Başdanışmanı görevini yürütmüş ve Ekim ayı sonunda CHP Parti Meclisi üyesi olarak, Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına atanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Düzce mitinginde de yer alan Murat Özçelik, CHP İstanbul 3. Bölgeden 7.sıra milletvekili adayı olarak girdiği seçimlerde başarı elde ederek meclise girmeyi başardı. Kılıçdaroğlu'nun Düzce mitinginde yanında yer alan Murat Özçelik miting öncesi yaptığı kısa konuşmada Düzceli olduğunu dile getirmiş, Düzceli olmaktan gurur duyduğunu ifade etmişti.Evli ve iki çocuk babası olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik,  İstanbul Milletvekili bir Düzceli  olarak görev yapmaktan gurur ve mutluluk duyacağını yineledi.

Haber:E.TAYHAN