Sarıkamış Şehitlerinin 100.yıl dönümü anma törenleri ve etkinlikler tüm Türkiye’de olduğu Edirne’de de yapıldı. Edirne’nin Düzceli Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’de katıldığı etkinlikte gündeme ilişkin çok çarpıcı konuştu.


KARS Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda şehit olan 90 bin asker Edirne’de de anıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in de katıldığı kortej, Selimiye Meydanı’na kadar yaklaşık 4 kilometre yürüdü. Duanın ardından konuşan Vali Şahin şunları söyledi:


"O insanlar ki Ruslara teslim olmadı, ancak Allah’a teslim oldular. O yüce kişiler ki, beyaz kefeni kardan giydiler. İşte biz de bu vesileyle Türkiye’nin en batısından en doğusundaki Kars’ta, Kars’taki anma programlarına ve oradaki kişilere, Sarıkamış’a buradan selamlar olsun diyoruz. Onların anısına buradan selam gönderiyoruz. O kişiler, bu memleketin selameti için orada canlarını feda ettiler. İşte görüyorsunuz ki, bu memleketin temelleri böyle atıldı. Bu memleket turşu kurulur gibi kurulmadı. Bu memleket işte bu zatı muhteremlerin, o şahadet şerbetini içenlerin kanları üzerine kuruldu."

 

Haber:Y.SEVER