30 Mart yerel seçimlerinde Düzce’de belediye başkanlığına talip olan daha sonrasında Edirne’ye Vali olarak atanan Düzceli Dursun Ali Şahin yine yaptığı açıklama ile gündeme oturdu. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İsrail ’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına kızınca şehirde restore edilen sinagogun kullanımıyla ilgili kısıtlama kararı aldığını açıkladı. Şahin, "O eşkıya ruhlu insanlar orada Müslümanları katlederken, biz de onların burada sinagoglarını yapıyoruz" dedi.

 

Restorasyonu devam eden Edirne Büyük Sinagogu ile ilgili olarak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in açıklamalarına birçok yazılı ve görsel medya kuruluşunca haber ve tepki gösteren açıklamalar yapıldı.

 

Edirne Valisi'nden u dönüşü

Şahin, restorasyonu süren tarihi sinagogla ilgili açıklamalarına gelen tepkilerin ardından durumu düzeltmeye çalışarak, binasının kullanım şekliyle ilgili kararın Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olduğunu söyledi. Vali Şahin, müze olarak kullanılması kararının Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce geçen eylül ayında alındığını ifade etti.