AK Parti İl Başkanlığı Kongresi'ne katılmak üzere Düzce’ye gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan partililere birlik ve beraberlik mesajı verdi.

"Düzce bizi yalnız bırakmadı."

Yol arkadaşlarım dediği partililere hitap eden Başbakan Erdoğan, daha büyük hedeflere ulaşmak için birlik ve beraberliğin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı. Yerel seçimlerde alınan sonuçları da değerlendiren Başbakan Erdoğan, Düzce son dört seçimde bizi yalnız bırakmadı. Düzce vizyonuna geçmişine yakışır bir şekilde Ak Parti dedi. Bu noktada emeği geçen tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Ak Parti Düzce’nin umudu olduğunu 29 Mart’ta bir kez daha gösterdi. 6,5 yıldır Türkiye’ye de Düzce’ye de hayal kırıklığı yaşatmadık, yaşatmayacağız. Milletimizin bize yüklediği emaneti yere düşürmedik, bundan sonra da düşürmeyeceğiz ifadelerini kullandı.

Ak Parti İktidarı olarak 6,5 yılda yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan, önlerine çıkartılan türlü engeli ve hukuksuzluğu yine hukukla çözdük dedi.
Türkiye’nin 6.5 yılda geldiği noktayı da anlatan başbakan Erdoğan, rakamlar üzerinden konuştu ve bugünkü Türkiye ile 6.5 yıl önceki Türkiye’yi değerlendirdi.

"Patates tarlası yapalım dediler."

Yapılanları anlatırken Bolu Dağı Tüneli’ni örnek gösteren Erdoğan Tünel için patates deposu yapalım dediler. Biz orayı tünel yaptık bitirdik. İş bilenin kılıç kuşananın olay budur ifadelerini kullandı. Düzce için yapılanları da anlatan Erdoğan 56 yeni üniversite kurduk.Bunların arasında Düzce Üniversitesi’ni kurmakla da mutluyuz dedi.
Üniversiteler arasında en büyük payı Düzce’ye ayırdıklarını da hatırlatan Erdoğan Düzce Üniversitesi’nin bir an önce kimliğini bulması için gerekeni yaptık dedi.

Akçakoca ilçesinde yapımına başlanacak olan öğrenci yurdu ile ilgili de bilgiler veren Erdoğan yurt tamamlandığında kalacak yer bakımından 2002’ye göre yüzde 179’luk bir artış sağlanmış olacak dedi.
Düzce için 980 derslik ve 10 bin adet bilgisayar gönderdiklerini belirten Erdoğan Aile hekimliğinde pilot il olarak Düzce’yi seçtik. Tıp fakültesi hastanesi zaten su anda hizmete başladı. 300 yataklı Merkez Devlet Hastanesi’nin proje çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki yıl inşaatına başlayacağız dedi.

"Düzceliler'in güvenini boşa çıkarmadık."
.
Erdoğan konut sorunu ile ilgili de Düzce’de bu açığın kapatıldığını belirterek Düzce’ye 4 bin 375 konutun inşa edildiğini ve bunların 3 bin 475 tanesinin tamamlandığını hatırlattı. Düzce bize güvendi bizde Düzcelilerin bu güvenini boşa çıkarmadık diyen Erdoğan il başkanlığı seçimleri içinde partililere mesaj vererek konuşmasını tamamladı. Erdoğan konuşmasının sonunda partili üyelere seslendi ve Ben teşkilatıma güveniyorum. Bugüne kadar bizi mahçup etmediniz. Bundan sonrada etmeyeceğinize inanıyorum. Emegi geçenleri yürekten kutluyorum. Bir olalım, iri olalım. Diri olalım.. bu çok önemli.. Bu seçim dargınlar kümesi oluşturmasın. Nasıl başladık, nasıl büyüdük bunu hatırlayın. Büyümeye devam edeceğiz. Bu hareket küçülme asla kabul etmez. Birbirimizi sevelim ve hiçbir zaman nefsimizi kalkıp da aklı selimin önüne koymayalım. Yapılan istişareler müzakereler çok önemlidir. Millitvekili seçimlerinde Düzce bu gücünü daha da artırarak çıkmalıdır. Yeni seçilecek arkadaşlarımı şimdiden kutluyorum.. tebrik ediyorum dedi.