MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, pazartesi günü Düzce’ye gelecek olan Akil İnsanlar için “ Düzcelilerin onlara ihtiyacı yok” derken, Akil insanları dinlemeye gidecekleri ise tarihin affetmeyeceğini dile getirdi.

Ne anlatacaklar? 

“AKP hükümetinin PKK açılım süreci adı altında barış süreciyle beraber, başlatmış olduğu il il dolaşmasını istediği 9 tane Karadeniz’de ki Akil Adamların ilk ziyaretlerinin Bolu ve Düzce olacağını öğrendik. Düzce’yi ziyaret eden bu şahısların geldiği zaman onları gidip dinleyecek olan şahısları tarih hiçbir zaman affetmeyecektir. Ne anlatmaya çalışacaklar, barış süreci adı altında hükümet neden kendi milletvekillerini değil de halkın içinden kimisinin PKK’ya destek verdiği, kimisinin PKK sempatizanı olan 9 tane Akil İnsan diye tabir ettiği insanlar ne anlatacak. Bayrağı mı, milleti mi, Ekonomiyi mi veya PKK’yı affettiler de sınırdan nasıl geçmeleri gerekiyor bunu mu anlatacak. Tüm Düzce kamuoyunu onların geleceği gün, bayraklarıyla beraber iş yerlerini evlerini bayraklarla donatmalarını bekliyoruz. Düzce’de ki insanlar akıllı insanlar, onların Akil Adam diye tabir ettiği adamlara ihtiyacı yoktur. Neyi anlatacaklar, sanatçılar filmlerini mi, devlet zaten terör örgütüne istediklerini kat kat veriyor. Örnekleriyle T.C ‘yi tabelalardan indirmeye kalkanlar bir anda halkın tepkisiyle karşılaşınca geri adım attılar. Geri adım atarak biz kaldırmadık, kalksa ne olur, kalkmasa ne olur, geri koyacağız, nasıl koyacaklar, amblemin altına ufak bir T.C yazısıyla. Sonuç, alıştıra, alıştıra hazmettireceğiz zihniyeti. PKK terör örgütünün masum olduğunu mu anlatacaklar, istemeden mi, askeri polisi, Mehmetciği, çoluk çocuğu katlettiğini anlatacaklar. Tüm vatandaşlarımızı, yarın tarihin sahnesinde isimlerinin geçmemeleri için burada olmamaları gerektiğini düşünüyoruz, yarın tarihte bunları affetmeyecektir.”

Konulara daha vakıf olmalı
Danışmaz, MHP’ye geçen AK Partililer hakkında AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun yaptığı açıklamaları eleştirirken, “ Biz ispenç tavuğu gibi değil, Denizli horozu gibi bağırırız” dedi.

“AKP il başkanı Sayın Metin Kaşıkoğlu’nun hakkımızda söylemiş olduğu “ Milliyetçi Hareket Partisini kastediyorum, Sayın Abdullah Danışmaz kardeşim 3 tane rozet takmayı adeta, bizim halk arasında ispenç tavuklarımız vardır, çok büyük yumurta yaparlar, akşama kadar ciyak, ciyak bağırırlar. Sanki onun gibi 3 üyeye rozet takmayı marifetmiş gibi taksit, taksit her Salı ortaya koyuyor. Bizim basınımızda Ak Partililer MHP’ye kayıyormuş gibi bir izlenim göstermeye çalıyorlar.” Diyor. Sayın Kaşıkoğlu’ya öncelikle böyle bir basın açıklaması yaparken, biraz daha bilgili olmasını ve konulara vakıf olmasını, MHP’ye geçen arkadaşlarımızın gerçekten AKP’li mi değil mi önce bunu öğrenmesini tavsiye ederim. Biz Metin Kaşıkoğlu gibi boş konuşmuyoruz. Elimizde arkadaşlarımızın Ak Partiye kayıtlı olduklarına dair belgelerimiz var. Yargıtay da bunlar belgelidir, önce oradan bakmasını, teşkilatçılığın ne demek olduğunu biraz daha yakinen öğrenmesini, kulaktan dolma söylemlerle çıkıp ta basının karşına 3 tane AKP ‘liler geçmiş MHP’ye geçmiş bunu da her Salı çıkıp ta ciyak, ciyak bağırması uslubunu hiç yakıştıramadım. Biz bağırırsak İspenç Tavuğu gibi değil, Denizli Horozu gibi bağırırız."

Teşekkür edip başarı dilemeliydi

"Bu söylemler hoş değil, siyasetçinin ağzına yakışmayacak kelimeler. MHP’ye geçen arkadaşlarımızı alnından öpüyoruz, hepsi yiğit delikanlı, dün AK Partide olmaları Ak Partinin bu memlekete, bu vatana, bu ülkeye hizmet yapacaklarına inandıkları için orada siyaset yapmayı ön görmüşler kendilerine. Ama geçen sürede BDP, PKK, AKP kol kola girip bu ülkeye oyun oynamaya başladıkları andan itibaren de artık kendilerinin Türk Bayrağını vatanını milletini seven insanlar olarak bu saflarda yer almaması gerektiğine inandığı için alması gereken safları Milliyetçi Hareket Partisi olduğuna inanıp, bize gelmişlerdir. Sayın İl Başkanının o saatten sonra çıkıp söylemesi gereken tek şey vardı, bize yaklaşık 10 yıldır siyasi patimizde üye olup bize yapmış oldukları hizmette teşekkür ederim, bundan sonra ki siyasi yaşamlarında başarılar dilerim demesi gerekirken. Onlara ve bize yalan iftira ve karalamayla bir yere varamayacağını, AKP siyasetinin aldatma ve karalamadan ibaret olduğunu hep beraber görmüş oluyor. Bundan sonra ki söylemlerinin biraz daha dikkatli, biraz daha altının doldurularak yapılmasını Milletvekilliği yapmış, avukatlık sıfatı olan bir şahsın bunu yapmış olması hiç hoş değil. Hele hele üzerinde şaibeler dolaşan kendi vekilleri, kendi Belediye Başkanı, kendi arkadaşları tarafından şaibeli gözüyle bakılırken, belgeler ortaya çıkmışken, bu belgelerle ilgili açıklama yapması gerekirken, konuyu saptırmak başka taraflara çekmek Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden rant elde etmeye çalışmak ne Metin Kaşıkoğlu’nun ne onun gibilerinin haddinedir. Önce kendi üzerinde ki çamuru temizlemeye kalksın, bir gecede alınan kararlarla basında bir şeyler yapılıyorsa bu kadar büyük gücü varsa bu günü Düzce’ye bir şeyler yapabilmek adına kullanmasını tavsiye ederim. “

Haber: H.İŞCAN