Yeniden Refah Partisi İl Divan Toplantısı dün akşam parti binasında gerçekleştirildi. İl yönetimi, teşkilatlar ve üyelerin hazır bulunduğu aylık olağan toplantıda, yürütülen çalışmalar ele alındı. Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, partililere seslendiği konuşmasında, Türkiye ve Düzce gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.




“Belediyeyi zarara uğratan kişilerden hesap sorulmalı”

Yöneticilerin halkın içerisinde olması gerektiği üzerinde duran Merttürk, şöyle devam etti:
“Yöneticiler halkla birlikte hareket etmeli, halkın derdini sadece dinlemek için değil dinleyip sonuç getirebilmeli. Bu konulara sonuç alınamamışsa halk sadece dinlenmek için dinlenmiş olur. Görevi kötüye kullanan, belediyeyi ve kurumu zarara uğratan kişilerden hesap sorulmadığı sürece yetkililer bizden olumlu not alamayacaktır. Hatalı yanlış iş yapan yöneticilerle mücadeleler yapılmazsa tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen görevini kötüye kullanan yöneticilerden hesap sorulmadığı sürece sorunlara çözüm getiremeyiz. Köylerimizde ve çevremizde zor durumda olan, işsiz olan, sıkıntıda olan gençlerle dolu. 12 sene sonra sınava giren öğrenci sıfır çekiyor. 12 senede hiçbir şey öğretemeyen eğitim sistemimi olamaz.”




“İşsizlik en büyük sıkıntımız”

Türkiye’nin ekonomide büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu savunan Merttürk, şunları kaydetti: “Ekonomik olarak büyük sıkıntı içerisinde olan halkımızın sorun ve sıkıntılarının biran önce çözülmesi lazım. Sanayiler ve fabrikalar kapanıyor. İşsizlik en büyük sıkıntımız. Tarım konusunda köylerimiz boşaldı. Güvenlik sıkıntısı hat safhada çocuklarımızı sokağa salamıyoruz. Dış politikada sıfır komşumuz olduğu bir noktaya geldik. Kadın kollarımız İstanbul sözleşmesi için geçen hafta açıklama yaptı. Biz bu ülkenin derdi ile dertlenen yöneticiler gerekmekte. Bizim projelerimiz köylüyü merkeze sürüklemek  değil, köylüyü yerinde memnun etmektir. 81 il için 81 ayrı projeyle geliyoruz. Eğitim deki aksaklıklar nedeniyle ailevi ve eğitim konusunda çocuklarımız sıkıntı çekmekte. Biz cihat ediyoruz tüm insanların ve insanlığın kalkınmasında fayda sağlayacak işler yapmaktır. Erbakan Hocamız derdi ki ‘Bu davada hizmet etmenin gerçekten sevabını bilseydiniz gece 24:00’lere kadar çalışırdınız.’ ‘Bu sevaba nail olmak için sabah erkenden kalkıp bu davanın nimetinden yararlanmamız lazım’ diye heyecandan uykusu tutmayan bir teşkilat mensubu olmak zorundayız.”




“Düzce’mizin yaşanabilir bir şehir olmasını inşallah sağlayacağız”

“Düzce çok önemli bir şehir olmasına rağmen Türkiye’de maalesef istenilen konuma gelememiştir.” Diyen Merttürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu konuda Düzce’nin hedeflerine ulaşması noktasında üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren Düzce halkıyla buluşmak duasıyla diyorum. Tabii ki sorunlar yumağı içerisinde bulunan bir şehrin mensubu olmak bizleri derinden üzmektedir. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunları aşarak Düzce’mizin yaşanabilir bir şehir olmasını inşallah sağlayacağız.




“İş merkezi İstanbul, ikametgah da Düzce olur”

Son dönemde Düzce güzergahından geçmesi için girişimlerin arttığı Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi hakkında da konuşan Merttürk, şu ifadeleri kullandı:
“Şuanda Düzce’mizin gündeminde olan hızlı tren olayına da değinmek istiyorum. Gerçekten ulaşım bir yerin gelişmesi, önünün açılması için çok önemli bir unsurdur. Ben mesela esnafım İstanbul’da bazen işim olduğu zaman Dudullu’dan otobana 1 saatte 1,5 saatte bile çıkamıyorum düşünebiliyor musunuz şuanda Düzce’de hızlı tren olmuş olsa 1 saatte Düzce’de olacağını hesabına katarsak İstanbul’un yaşam olarak Düzce’yi tercih etmemesi için hiçbir sebebi yoktur. Hızlı trenin Düzce’ye gelmesi için siyasiler, sivil toplum kuruluşları üzerine düşeni yapmalı. Düzce’mizin gelişmesinde gerçekten öncülük sağlayacak bu hızlı trenin Düzce’den geçişini sağlamalıyız. Bu çok önemlidir çünkü iş merkezi İstanbul, ikametgah da Düzce olur.” 




“Sağlıklı bir neslin yetiştirilebilmesi için hava temiz olmalı”

Düzce’nin trafik sorununa da değinen Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, şu ifadeleri kullandı:
“İstişareye ve fikir birliğine önem vermeyen yöneticilerin, söylemiş olduğumuz teklifleri ciddiye almaması yöneticilik bakımından da gerçekten üzücü bir durumdur. Kavşaklarda Sakarya ve İstanbul’da ışıklandırma sistemini kaldırmışlar. Ben yetkililere söylediğim zaman “Düzce’de de kavşaklarda ışıklandırma sistemini kaldıralım, kasis yapalım, kasisle kavşaklara kontrollü bir giriş sağlansın” dememize rağmen bu konuda girişimde bulunulmaması Düzce halkına güven noktasında tam güvenilememesi gerçekten üzücü bir durumdur. Tabii ki Düzce’mizin çıkılmaz noktaya getiren hava kirliliği sorunu da gerçekten çok boyutlu bir düzeyde. Hava kirliliği konusunda Düzce’de mutlaka konsorsiyum oluşturulmalı, sağlıklı bir neslin yetiştirilebilmesi için havanın temiz ve sağlıklı olması çok önemlidir. Maalesef Düzce’nin havası aşırı derecede kirli.”