Geçtiğimiz Pazartesi günü Düzce’ye gelen Akil İnsanlarla ilgili görüşlerini açıklayan CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Akil İnsanların, PKK’nın hükümetten istediklerinin alt yapısını hazırlamak için geldiklerini iddia etti.

 

Düzce’nin akillere ihtiyacı yok

 

Karslıoğlu, “ Biz siyasi partiler toplantıya davetli değildik ne konuşuldu çok fazla bilgimiz yok. Akil insanların Düzce’ye ne anlatmak istediğini anlamadık. Biz CHP olarak zaten barıştan yanayız. Düzce’nin akillere ihtiyacı yok, Düzce halkı yıllardır birlik beraberlik içinde yaşıyor. Sıkıntı PKKlılarda. Türkiye’yi terk etmesi istenen terörist sayısını Bin diyorlar, bin beş yüz diyorlar, kaç olduğunu bilmiyoruz. Esas cezalandırılması gereken o PKKlılar. Kürt kökenli vatandaşların da sorunu yok. Burada değişik etnik gruplar akraba olmuş zaten. Bu gelen arkadaşlarımız bunlara hiç ceza verilmeden Türkiye’yi terk edin denileceğini anlatmak, PKK’nın hükümetten taleplerini anlatmak, bu alt yapıyı oluşturmak için geldiler.” Dedi.

 

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Öcalan’dan akıl alıyor

 

Türkiye’de PKK’nın değil de hükümetin suç işlemiş gibi bir hale geldiğini söyleyen Karslıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Öcalan’dan akıl almasına çok üzüldüğünü belirtti.

 

Karslıoğlu, “Bu süreçte birinci derecede affı yapacak olan şehit ve gazi yakınlarıdır. Onların canı yandı çünkü. İkinci olarak devletin malları tahrip edildi devletin affetmesi lazım. Hükümetin çıkıp net şekilde anlatması gerekiyor. Biz ne olduğunu bilmiyoruz Akil İnsanların da anlattıkları fazla bir şey yok. Biz zaten barıştan yanayız. Bu süreçte Türkiye bölünmeyecektir. Akil İnsanların buralardan istedikleri nedir, halktan istedikleri nedir bilmediğimiz sürece kuşkular taşımaya devam edeceğiz. Neyi anlatmaya geldiler açık bir şey yok. 2 saatlik toplantıyla buradaki tüm insanların ne istediğini anlamak mümkün değil. Hepimiz kanın durmasını istiyoruz. PKK neyin karşılığında bu kanın duracağını söylüyor Suçu PKK değil de hükümet işlemiş gibi bir hale geldik. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Öcalan’dan akıl alarak terörü durdurmamalı. Öcalan belirliyor şu zaman olur çekilme buz aman olur. Ağustosa kadar sürer deniyor. Niye Ağustosa kadar bu süreç. ” Şeklinde konuştu.

 

Korkmaz boşuna alınganlık yapıyor

 

Karslıoğlu, Düzce Vekillerinin çalışmadığı yönündeki eleştirisine, “Basri Karslıoğlu ne yaptığımızı görmüyorsa 2 sene sonra seçim sürecinde “Dün neydi bugün ne oldu?” diye afişlerimizi astığımızda uyanacak” şeklinde cevap veren Milletvekili İbrahim Korkmaz’a da tepki gösterdi.“Milletvekilimiz neden bu kadar alınganlık gösterdi anlamış değilim” diyen Karslıoğlu, iktidar mensuplarının 11 yıldır Düzce’de yapamadıkları için mahcup olması gerektiğini ifade etti.

 

“ Onlar iktidar biz ana muhalefet, ana muhalefetin görevi bölgesindeki sorunları dile getirmesidir. Sayın vekilimizin bu bizim beceriksizliğimiz demesi gerekirdi. 11 senedir tek başınıza iktidarsınız. Koğuş gibi prefabrik hastanede yatırdınız insanları, çocukları prefabrik okullarda okuttunuz, paramız hazır dediniz, eski hükümetler gibi bunların para biriktirme dertleri yok satıp para alacaklar. Siz 11 yıldır mahcup olmuyorsunuz, 11 senedir hastaneyi yapamamışsınız, okullar hala prefabrik, mazeret üretecek haliniz kalmadı. Sınavlarda 65. Sıradayız her gün eğitim seviyemiz düştü. Sadece ben değil kendi milletvekilleri Osman Çakır da söyledi aynı şeyleri. 10 senedir bir şey yapmadıklarını söyledi. Ben söylesem iftira atmış olurum belki . Milletvekilimiz alınganlık göstermesin. Bakın bir Üçköprü sorunu var. Aynı geçit Koru’nun önünde de vardı. 1 ay önce gittim çok güzel bir alt geçit yapıp halletmişler. Böyle basit şeyleri yapmıyorlar, biz yapsınlar diye uğraşıyoruz hastaneyi bir an önce bitirsinler istiyoruz onun için dile getiriyoruz.”

Haber: H. İŞCAN