Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı ve Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş dün akşam Öncü Tv’de Özlem Yavuz’un sunduğu Haftaya Bakış Programına katıldı. Düzce gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’ın da katıldığı programda Keleş, son günlerde gündemi meşgul eden Kaşıkoğlu -Keleş düşmanlığı iddialarına cevap verdi. “ Bu kavga bitmeli” diyen Keleş, “ Metin Kaşıkoğlu siyasette benim can düşmanımdır” sözünün bugün için geçerli olmadığını vurguladı.

Bu kavga bitmeli

Keleş, “Siyaset düşmanlığı normal düşmanlıkla karıştı. Siyasette düşmanlık kavga değil de itişme kakışma olabilir. Bu kavgalar size seçimde kaybettirir. Ama bu normal hayatla karıştırılmamalı. Bir tek cümleyle özetlemek çok yanlış olur. Bu söz bir gazetenin toplantısında geçti. Söyledim ama gazetenin söylemek istediği şekilde değildi. Israrla yöneltilmiş bir soru vardı. Metin Beyin beni desteklemediği aşikardı. O günkü şartları anlatan bir sözdü. Bugün için geçerli değil. O günü anlatırken Metin Beyin neyi istediğini vurgularken kullanılmış bir söz. Onu kırıcı aşağılayıcı bir söz kullanmadım. Ben bu düşmanca tavrı unutalım demek istedim. Benim düşmanım değil, hiçbir zaman da olmadı. Ben onun bana olan düşmanlığı için söyledim. Bu kavga bir şekilde bitmeli. Bu kavgadan kim istifade edecek. Birileri istifade etti. Onu anlayan anlamıştır. Kavga ortamı seçim dönemine denk geldi. Duygu ve düşünceleri derinden götürdü. Siyasetten yok olması ile ilgili hiçbir şey yapmadım. Ama o yaptı. Bu can düşmanlığı buradan geldi.” dedi.

AK partiden aday olma cesaretim yok

İki kez reddedilmiş biri olarak AK Parti’den yeniden aday olmaya cesaretinin olmadığını söyleyen Keleş, “halk istese de bizim istediğimiz olmuyor.” Dedi.

Keleş, “Düzce’de Mehmet Keleş ismi neden var? Hizmet ettim. Bir şehrin yeniden kurulmasına büyük katkım var. Bunu hiç kimse inkar edemez. Ben kendimi hizmete kanalize ettim. Geri dönüp, teşkilata yönelik, birilerinin gönlüne yönelik hareket etseydim devam ederdim. Teşkilat teşkilatlığını, belediye başkanı belediyeciliğini yapmak zorundadır. Teşkilatı kendime çekemedim. Ortada kalmadı, başkaları kendi tarafına çekti. Başbakan herkesin görüşünü alır, İl Başkanının sözünü dinler. O zaman Fevai Arslan İsmail Bayram olsun dedi.Ben ne kadar istersem isteyeyim, hatta teşkilat ve halk istese de bizim istediğimiz olmuyor.İki kere reddedilmiş biri olarak yeniden AK Parti’den aday ayı olma cesaretini kendimde bulmuyorum.” Şeklinde konuştu.

Boğazımda bir şey kaldı

Neden yeniden aday olmak istediğini esprili bir şekilde anlatan Keleş, Düzce’nin kendisine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

“2 sebepten ötürü belediye başkanı olmak istiyorum. Boğazımda bir şey kaldı yutamadım. Benim belediye başkanlığımda böyle oldu.Eksik kalan çalışmaları tamamlamak istiyorum. Memleketin ihtiyacı var. Düzce’yi hayal ettiğim noktaya getirmek için belediye başkanlığını istiyorum. Şimdi Düzce’ye geldiğimde sokakta belediye başkanıyken bu kadar itibar görmüyordum. Adeta arkamdan koşuyorlar. Beni kahraman ilan ettiler.Bu kadar ihanete uğramış biri olarak, İsmail Bayram’la sokak sokak gezerek, başkanlığı görkemli bir törenle teslim etmedim mi? Benim yerime belediye başkanı olmuş, helali hoş olsun. Burada düşmanlık yapılamaz, benim yapmamam lazım.AK partiliyim, Recep Tayyip Erdoğan hayranıyım. Kesinlikle AK Parti’den aday olmak istiyorum. Düzce’ye hizmet etmek istiyorum. Belediye Başkanı olmak istiyorum. Geçmişi geride bırakıp salim kafayla Düzce’ye hizmet etme çabasında olmalıyız. Dostluğu körükleyici olmalıyız.” Şeklinde konuşan Keleş, Düzce ile ilgili tonlarca projesi olduğunu, görev verilirse bayıla bayıla yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

HABER:S.KAŞKIR