AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı toplantı da, partinin adayları kamuoyuna tanıtıldı. AK Parti'nin birinci sıra aday adayı İbrahim Korkmaz yaptığı konuşma sırasında çok heyecanlandığını belirtirken, “ Takdir edersinizki böyle bir göreve getirilmenin heyecanını yaşıyorum. Bizlerin seçilmesi başbakanın takdiridir.Başbakan takdirini bizden yana kullandı. Aslında bu yarışı kaybeden yok. Birlik ve beraberlik içinde Düzce'nin ezberini bozacağız.” şeklinde bir ifade kullandı.

İbrahim Korkmaz kimdir?

1960 yılında Trabzon’da doğan AK Parti'nin 1. sıra Milletvekili Adayı İbrahim Korkmaz, Bursa Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. İTÜ İnşaat Fakültesi’nde başladığı yükseköğrenimini, ekonomik sıkıntıların yanında dönemin siyasi şartlarının da zorlaması sonucu yarıda bırakmak zorunda kalan Korkmaz, tekrar girdiği Üniversite Giriş Sınavında Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Fakültesi’ni kazanmış ve 1985 yılında mezun oldu.

Mezun olduğu fakültede, aynı yıl, Asistan olarak göreve başlayan Korkmaz, 1986 yılının başında Düzce Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Görevlisi olarak atandı ve kazandığı YÖK-Dünya Bankası’nın, “Mesleki Teknik Eğitimin Geliştirilmesi” projesi bursu gereği İngiltere ve Amerika’da eğitim aldı ve çalışmalar yaptı.

1989’da Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans’ını tamamlayan ve Makine Yüksek Mühendisi olan Korkmaz, 1995 yılında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Otomotiv Ana Bilim Dalı’nda, “Alternatif Yakıtlar ve Motorlar” sahasındaki doktora çalışmasını tamamlayarak “Doktor Mühendis” unvanını aldı ve 1996’da da “Yrd. Doçent” kadrosuna atandı.

Eğitim-Bir-Sen’in Üniversite temsilcisi olan Milletvekil Adayı Korkmaz; aynı zamanda, İHH İnsani Yardım Vakfı Düzce Sorumlusu, Düzce İnsani Yardımlaşma Derneği Başkanı ve İlim Yayma Cemiyeti Düzce Şubesi Yönetim Kurulu üyesi. Dört yıl süreyle Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı yapan Korkmaz, ayrıca Teknikliler (İTÜ) Gurubu üyesi. İyi derecede İngilizce bilen Korkmaz, evli ve üç çocuk babası.

Haber; Ş. ÇAKIR