MANŞET programına konuk olan 23. Dönem AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay Türkiye’nin gündeminde olan Güneydoğu sorunundan AK parti il kongresine kadar birçok konuya değindi.


DÜZCE’NİN İNCELENMESİ GEREKİR


Güneydoğu sorununun çözümü için Düzce gibi birçok milleti barındıran bir zeminin incelenmesi gerektiğini aktaran Erbay şunları söyledi;

“Düzce sosyohukuki ve sosyopsikolojik açılardan incelenmesi gereken bir zemindir. Düzce’de etnik kökenler ayrı, diller ayrı. Bu kaynaşmayı temin eden nedir? Bu kaynaşmayı temin eden ana yapı Osmanlı’nın 19. Yüzyıldan beri desteklediği inanç birliğidir. Din birliğidir. Bizi birbirimize yapıştıran, kaynaştıran inancımızdır, imanımızdır.”


50 GRAM HAKİMİYET İÇİN BİRBİRİMİZİ GAGALIYORUZ

İl başkanlığına aday olmadığını belirten Erbay kongrelerin tamamen güç yenileme ortamları olduğunu sözlerine ekledi. Genel merkezin tek liste uygulamasının “Adayların heyecanını yok etmiyor mu?” Sorusuna ise şu sözlerle cevap verdi; “Biz 50 gram hakimiyet için birbirimizi eziyoruz, birbirimizi gagalıyoruz. Değer mi? Cumhuriyet 90 senedir var, Belki 190 hatta 290 sene sonra bizim 5. Göbekten torunlarımız bu demokrasi terbiyesini algılamış olacak. herkes ben yaparım diyor. O zaman kargaşa, uyuşmazlık çıkıyor. Milleti birbiriyle dövüştürmemek için genel merkezde bu istişareyi yapıyor. Halka soruyor, inceden araştırma yapıyor ve uygun olana karar veriyor, siz de buna uyun diyor.” Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor ve bu zorluğu iktidar olarak tamamen AK parti üstleniyor. Bu zor süreçte merkez müdahalesi biraz zorunludur. Teşkilat içerisinde birlikteliği temin etmek mecburidir. “


DÜZCE’NİN İTİBARINI YÜKSELTTİM


AK Parti İl Divan Toplantısı'nda konuşan İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun “Teşkilatlara küfreden, seçilmemizde emeği yok diyen vekil istemiyoruz, sportotodan çıkmış vekil istemiyoruz” sözleri hatırlatılan Erbay, “Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı bir liste hakkında böyle konuşmak maksadını aşan bir söylem olur.” Dedi. “Boşluk bırakılırsa Düzce’ye başka yerden gelir vekil olurlar.” sözlerine alınmadığını belirten Erbay “Biz aynı davanın adamlarıyız. Ben 2 fakülte bitirdim, Düzce’nin itibarını yükselttim, gerçek Düzcelilik budur, kimse kusura bakmasın.” Dedi.

 

HABER:S.DERVİŞOĞLU