Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, mazbatasını aldıktan sonra Düzce Adliyesi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Düzce’nin öncelikli tek bir sorununun bulunmadığını ifade eden Korkmaz, Düzce’de bir çok sorunun bulunduğunu ve Düzce’nin her açıdan yaşanabilir bir şehir olması gerektiğini vurgulayarak, Emniyet, mimari, sanatsal görünüş açısından, Düzce’ye para girmeli, işsizlik olmamalı, bunların hepsi problemdir.” Dedi.

“Öncelikli birçok sorunu var. Öncelikli sorun olarak ayırmak da doğru değil. Şehircilik sorununu daha önce de söyledim ama tepki aldım. İşsizlik problem, eğitim çok büyük problemdir. Düzce her açıdan yaşanabilir bir şehir olmalıdır. Emniyet, mimari, sanatsal görünüş açısından, Düzce’ye para girmeli, işsizlik olmamalı, bunların hepsi problemdir.”

İSKİ konusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Korkmaz, İSKİ’nin halk tarafından sorun olarak görüldüğünü bildiğini ve bu dezavantajı avantaja çevirmek için çalışacaklarını ve öncelikli olarak İSKİ’nin isteklerini öğrenmek için çalışma yapacaklarını vurgulayarak “İSKİ ile oturacağız, konuşacağız. Onlar da bizim bazı sıkıntılarımıza pozitif yaklaşacaklardır.” Dedi.

“İSKİ’nin halk tarafından dezavantaj olarak görüldüğünü biliyorum ama ben bu şekilde düşünmüyorum. Uzun vadede İSKİ’nin avantaj olacağını halkımızı görecektir. Şunu da söylemek lazım, dezavantajı avantaja çevireceğiz. İSKİ bir realite ve bundan dönmek mümkün değildir. İSKİ bizden ne istediğine bakacağız. Halkımıza ne gibi sıkıntılar yarattığını ve çözümünü de ortaya koyacağız. İSKİ de bizim halkımız da bizimdir. Bu memlekete yarayacak her türlü çözümü alırız. Halkımızı mutlu etmek için yol buluruz. İSKİ ile oturacağız, konuşacağız. Onlar da bizim bazı sıkıntılarımıza pozitif yaklaşacaklardır. Ankara’da çözülmesi gerekeni Ankara’da, İstanbul’da çözülmesi gerekeni orada, Düzce’de çözülmesi gerekeni de burada çözeceğiz.”

Artık Düzce’nin milletvekili olduklarını ve bu yüzden siyasi parti farkı gözetmeksizin herkesten gelen çözüm önerilerine açık olduklarını vurgulayan Korkmaz, diğer siyasi parti mensuplarına da bir nevi çağrıda bulundu.

“Artık siyasi parti farkı gözetmeksizin herkesin önerilerine açığız. Biz herkesin milletvekiliyiz, bunun tartışılacak başka yönü yok. Dolayısıyla Düzce’de yaşayan her bir siyasi görüşün, insanın meclisteki temsilcisiyiz. İnsanlarımızın bize götüreceği önerilere açık olacağız ve bunu da göreceksiniz.”

Haber; R. BAL