Faruk Özlü, 12 Haziran’da yapılacak olan 24. Dönem milletvekilliği seçimleri için Ak Partiden aday adayı olmuştu. 33 aday adayı arasında yapılan Temayül yoklamasında Düzce’den birinci çıkan Özlü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından aday gösterilmemişti. Aday gösterilmemesine rağmen seçim çalışmalarına katılan Özlü, 25 Mayıs itibari ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile eski görevine döndü.

Basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda buluşan Özlü, aday adaylığı ve göreve dönüş süreci ile ilgili bilgiler vererek; “Sizlerle ilk defa 14 Mart 2011 tarihinde beraber oldum. Bir adaylık süreci yaşadık. Düzce'de başarılı bir sonuç elde ettik, fakat benim o süreç içerisinde verdiğim bir sözüm vardı. Şayet aday olursam Düzce'ye geleceğim, Düzce'de mükemmel bir kampanya yapıp, oy oranını Türkiye ortalamasının üzerine çıkaracağız demiştim.”

“Aday gösterilmezsem de yine Düzce'ye gelip aday gösterilen arkadaşlara yardımcı olacağımı söylemiştim. Ben aday olamadım, ancak aday gösterilen arkadaşlarıma yardımcı oldum. Bundan 3 gün önce Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, göreve başlamam için talimat verdi. Ben de 25 Mayıs itibari ile görevime döndüm. Şuanda sizlerle siyaset dışı kamu görevlisi olarak beraberim. 25 Mayıs 2011 tarihi itibari ile Savunma Sanayi Müsteşar yardımcılığı görevime döndüm”

Özlü, 12 Haziran seçimlerinin ardından yeni seçilecek olan 3 vekile de çeşitli tavsiyelerde bulundu. Depremin izlerinin silinmesi gerektiğini ve Düzce’nin yaşanabilir bir kent olması gerektiğini söyleyen Özlü; “Bu süreçte bana sorulan soruların başında şu geliyordu. Siz adayken buradasınız, aday gösterilmediğiniz takdirde burada kalmazsınız deniyordu. Ben buradayım, bundan sonra da sık sık Düzce'ye gelip burası ile ilgileneceğim. Türkiye’ye faydalı olmanın tek yolu siyaset değildir."

“Siyaset dışında da Düzce'ye ve Türkiyeye faydalı olmak mümkün. O bakımdan bundan sonraki süreçte de Ankara'da bir üst düzey kamu görelisi olarak görevime devam edeceğim. Düzce'de başarılı bir sonuç aldık. Benim Düzce'ye bir vefa borcum var. Temennim Düzce'nin kaybetmemesidir. Önümüzdeki dönemde Düzce'de depremin tüm izlerinin silinmesini temenni ediyorum. Düzce'yi insani gelişmişlik endeksi bakımından Türkiye'nin en yaşanabilir ili haline getirmelerini temenni ediyorum” 

Haber; R. BAL