Milletvekili çıkaramadığı 33 ili mercek altına alan CHP, bu iller için bir çalışma başlatmış, CHP Meclis grubu milletvekillerine gönderdiği formda vekil çıkarılamayan 33 ilden bir tanesini seçmelerini istemişti.
Vekiller de, 33 ilden bir tanesini seçerek, formları CHP Grubu'na teslim etti. CHP Grup yönetimi de, milletvekillerinin doldurduğu formalara göre bir "gölge vekiller"i belirledi. Vekiller, söz konusu illere giderek, adeta oranın vekiliymiş gibi çalışacak.
Kendi illerine gittikleri gibi sorumlu oldukları illere de gidecekler ve illerin sorunlarıyla ilgilenecekler. Mevcut yönetimdeki genel başkan yardımcılarından 3'ü de "gölge vekil" olarak seçildiği ilin yanı sıra başka bir ilden de sorumlu oldu.
CHP’nin milletvekili çıkaramadığı 33 il arasında bilindiği gibi Düzce’de bulunuyor. Düzce’ye de gölge vekil geliyor. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, forma Düzce’yi yazdı ve Düzce’nin gölge vekili oldu. Özkes, Düzce’ye gelerek sanki Düzce’nin milletvekiliymiş gibi çalışacak. Kendi bölgesinde olduğu gibi Düzce’de de aynı şekilde çalışmalarını yürütecek.