Ak Parti’de kongre sürecine girildi. İlçe kongrelerin ardından İl Başkanlığı için koltuk yarışı başlayacak. AK parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da adaylığı ve kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2015 genel seçimlerinin önemine vurgu yapan Kaşıkoğlu, anayasa değişikliği için mecliste koltuk sayısını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi bu nedenle seçime giderken güçlü kadrolar oluşturmak zorunda olduklarını ifade etti.

 
İl ve ilçe kongrelerinde genel merkezin tek liste talimatına uyulacağının altını çizen Kaşıkoğlu, bunun delege seçimlerinde de geçerli olduğunu belirtti.

 

Belirli kriterlerinin olduğunu ifade eden Kaşıkoğlu, “ bunlara uymayan hiç kimse ilçe delegesi yapamayız. Bütün bir mahalleyi temsil kabiliyetini tek bir aileye vermeyeceğiz. Demografik yapıya bakarak toplumun genelini kapsayan kongre süreci geçireceğiz. Bize kriterler verildi, yapmamız gereken o şablona uygun isimlendirmek.” dedi.

 

HİZMET ETMENİN YOLU MİLLETVEKİLİĞİ

 

Kaşıkoğlu kendi adaylığı konusunda da net konuştu:

 

Kaşıkoğlu, “il başkanlığına aday adayı değilim. Allah’ın takdiri genel merkezin onayı ile niyetim milletvekili adayı olmak. Bilgi ve birikimimizle Düzce’de daha büyük hizmet yapılmasının yolunun milletvekilliğinden geçtiğini düşünüyorum. Bu tecrübemizi Düzce’ye hizmet etme noktasında kullanmak istiyoruz. Allah hayırlısı versin. Biz bu davanın neferiyiz. Aday adayı oluruz neresi layık görülürse orada kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdürürüz.”dedi.

 

Şimdiden il başkanlığına adaylığını koyanlarla ilgili de şöyle konuştu:

 

“Kendiliğinden aday adayı olanları da görüyorum. Metin çolak ifşa etti. şuanda ilçe kongreleri ağırlıkta olduğundan il başkanlığı pek telaffuz edilmez. İlçe kongrelerin ardından yavaş yavaş değişik isimler görülebilir. Çoktan en ideali çıkarılması için genel merkez gerekeni yapacak.”

Haber; S.KAŞKIR