GENEL SEKRETER KOLTUĞU HALA BOŞ

Kenan Üstünel'in emekliliğinin ardından İl Özel İdareye hala Genel Sekreter ataması yapılmadı. Siyasiler atama konusunda henüz bir isim üzerinde uzlaşamadı. İl Özel İdarede işler siyasilerin uzlaşamaması sebebi ile yaklaşık 5 aydır vekâleten yürüyor. AK Parti yönetimi İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin’in, Genel Sekreterlik görevine atanmasını isterken milletvekili İbrahim Korkmaz ise bu ismin genel sekreterlik makamına atanmasına karşı çıktı ve atama gerçekleşmedi.

Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker ise eski Vali Adnan Yılmaz tarafından Genel Sekreterlik makamına vekâleten atandı. Siyasiler bir süre daha bir isim üzerinde uzlaşamaz ise Genel Sekreterlik ataması doğrudan Ankara'dan gerçekleşecek. Bu durumda ise Düzce'yi ve Düzce'nin sorunlarını bilmeyen bir kişi Genel Sekreter olacak.

AK Parti yönetimi bu konuda sessizliğini korurken yeni atanan Vali Ali İhsan Su'da sorunun çözümü noktasında şu ana kadar bir adım atmadı. Özel idare gibi, Düzce'de trilyonları yöneten ve önemli yatırımlara öncülük eden bir kuruma bu kadar uzun bir süre Genel Sekreter atanmaması ise Düzce siyasetinin içinde bulunduğu durumunda ortaya koyuyor. Siyasiler her zaman Düzce'de birlik ve beraberlikten bahsederken, Düzce ortak paydasında buluşmaktan söz ederken Özel İdare gibi Düzce'nin kalbi olan bir kuruma hala atama yapılamaması ve işlerin vekâleten yürütülmesi ise Düzceli siyasileri Düzce'ye verdiği önemi gösteriyor.

 

Haber; M.YILMAZ