Siyasette seçimin ardından adeta kazan kaynamaya başladı. Seçime bir gün kala Osman Çakır adına YSK’ya gönderilmiş istifa mektubunun yankıları sürüyor. Konu ile ilgili muhtarların toplantısında konuşan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, istifa ile ilgili yaptığı konuşmasında MHP’yi hedef alarak, Osman’ın istifa yazısı ortaya çıktı. MHP bunun üstüne atladı. Bunlarda edep olmadığı için bunların başından bela eksik olmaz. Bu oyunu oynayanlar Ankara’ya gitmiş YSK’ya istifayı kabul etmeleri yönünde yazı vermişler.” Dedi.

“MHP istifa mektubuna atladı. Hemen Ankara’ya gidip Yüksek Seçim Kurulu’na istifayı kabul etmeleri gerektiğini söylemiş. Diyelim ki Osman böyle bir şey yaptı. Diyelim ki Ben de MHP adayıyım. Yahu 4 olsa 4-0 çıkarak oy aldık. Böyle bir yere oturmayı zulh kabul ederim. Size ne oluyor. Adam olun adam. Milleti adam yerine koymuyorlar. Bunlarda edep olmadığı için başlarından bela eksik olmaz. Millet diyor ki sen bir şeye yaramazsın çekil kenara.”
Seçim gecesi Ağa Mahallesi’nde yaşanan olayları da değerlendiren Korkmaz, MHP’ye verdi veriştirdi.

“Aniden gelmişler, Ağa Mahallesinde kahvede oturan İl Başkanımız ve partililerin eli ayağına dolaşmış. Yahu o saatte sizin orada işiniz neydi. Siz hangi akla hizmet bizi basmaya çalışıyorsunuz. Senin ona gücün yetmez koçum. Biz haktan başka kimsenin karşısında eğilmedik. MHP’nin de buna gücü yetmez.”

Haber; R. BAL